• Kāds ir Čehijas ceļojošā cirka liktenis?

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    17. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Viens no lielākajiem privātajiem cirkiem – Alex Circus no Čehijas – marta vidū kļuva par Covid-19 pandēmijas ķīlniekiem. Pēc viesizrādēm Latvijā cirks slēgto robežu dēļ nevarēja atgriezties dzimtenē. Mākslinieki paspēja aizbraukt, bet cirka īpašniece un trupas zvaigznes iestrēga Rīgā.

    Ilgāku laiku dzīvnieki bija spiesti mitināties Ķengaragā pie lielveikala Dole. Cirka dzīvnieki bija palikuši bez barības, un cilvēki, lai palīdzētu īpašniecei pabarot trupas trīs zirgus, trīs kazas, poniju un lamu, nesa saiņus ar barību. Arī šobrīd Čehijas cirka dzīvnieki joprojām ir Latvijā – viņi raduši pagaidu mājas jātnieku kluba Mežezeri stallī Rumbulā.

    «Jā, cirks ir pie mums,» PDz atzina jātnieku kluba īpašniece Anna Romašenko.

    «Cirks pie mums būs tik ilgi, līdz valstī tiks atļauta pasākumu rīkošana. Cirka saimniekiem nav naudas, par ko tikt mājās. Viņi grib uzreiz sākt strādāt. Saimniece nevar atstāt te dzīvniekus. Vēl četri cilvēki no komandas arī palika tepat, jo atpakaļceļam nebija naudas. Viņi nebija gatavi šādam pavērsienam.»

    Anna norāda, ka visi, cik vien spēj, palīdz cirkam ar iztikšanu.

    «Kad viņi vēl bija Ķengaragā bija ziedojumi. Kad uzņēmām viņus pie sevis, visu laiku liekam sociālajos tīklos ziņas, lai cilvēki ziedo Čehijas cirkam. Šobrīd mums lielākā problēma ir ar sienu. Protams, maniem zirgiem siens ir, un es padalīšos, bet tāpat papildus jāmeklē klāt. Lūdzam arī cirkam apmaksāt elektrības rēķinu – no tā izvairīties nevar. Tāpēc ceru uz līdzcilvēku atbalstu,» norāda Mežezeru saimniece.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē