• pēc nelaimes dzīvo rakstniece Nora Ikstena

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    24. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Nora Ikstena.
    Foto: F64
    Nora Ikstena.
    Augustā izskanēja satraucoša ziņa – ar rakstnieci, lasītāju tik iemīļotā romāna «Mātes piens» autori notikusi nelaime. Tika vākti ziedojumi viņas ārstēšanai un atbalstam. Ikstenas māsa žurnālam «Privātā Dzīve» pastāstīja, kā rakstniecei klājas šobrīd.

    Kopš dienas, kad dzejniece Māra Zālīte publiski atklāja – ar viņas kolēģi rakstnieci Noru Ikstenu notikusi nelaime un nepieciešams materiāls atbalsts, pagājuši vairāk nekā divi mēneši. Toreiz PDz vēstīja, ka jau aprīlī Nora Ikstena nonāca situācijā, kad ārstiem bija jāglābj viņas dzīvība. Pārāk daudz emocionālu pārbaudījumu viņai bija ticis pēdējā laikā, un intervijās rakstniece neslēpa, ka smagi pārdzīvojusi attiecību izjukšanu ar gruzīnu rakstnieku Levanu Beridzi. Tolaik viņas māsa Indra Vilipsone pateicās ikvienam, kurš vēlas sniegt palīdzīgu roku, un aicināja lasīt Noras grāmatas, jo tas šajā smagajā laikā būs vislabākais morālais atbalsts.

    Kopš augusta sākuma Nora Ikstena veseļojas mājās, būdama ciešā māsas un ārstu uzraudzībā. Indra, kas ik dienas ir kopā ar viņu, PDz atklāj: «Līdz gadu mijai publiski par to vēl nerunāsim, bet varu pateikt to, ka

    intensīvs ārstēšanās process rit visās frontēs un ir arī sasniegti rezultāti.

     To es varu pilnībā apliecināt.» Savā 53. dzimšanas dienā 15. oktobrī Nora saņēmusi daudz laimes un izturības vēlējumu no draugiem visās pasaules malās. Tas ļoti aizkustinājis rakstnieci, un pēc ilga klusuma sociālajos tīklos rakstniece visiem veltīja pateicības vārdus: «Paldies, mīļie draugi, par apsveikumiem, sapratni, mīlestību un gaismu. Šeit jums pateicības zelts no Ikšķiles ozola. Nora.»

    Vairāk lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» šīs nedēļas numurā!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē