• Juris Kulakovs par kāzām šaurā lokā: Bija jauki, un neskanēja muļķīgais rūgts!

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    17. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva (Krišs Karnītis)
    Tuvāko radu un kaimiņu pulkā ar vegāniskiem dārza svētkiem par precētu pāri kļuva grupas Pērkons līderis un viņa mīļotā sieviete.

    Kāzas šaurā lokā

    «Jā, mans attiecību statuss ir pamainījies,» PDz atzīst komponists Juris Kulakovs, kurš 21. maijā mija gredzenus ar starptautiskās lidostas Rīga Komunikācijas vienības vadītāju Lauru Karnīti. Pēc laulībām Laura pārgāja vīra uzvārdā. Kāzas notika Lauras mājā Kundziņsalā, zem ozola un liepas kuplajiem zariem.

    «Vispār jau pirmā doma bija, ka precēsimies Līvānos – upītes krastā pie manu vecāku mājas. Un laulātājs pat bija ar mieru tur ierasties, taču beigās tie bija dārza svētki ārkārtīgi šaurā lokā – tikai mammas, brālis, māsa, liecinieki, kaimiņi un Eiropas Dzīvnieku savienības pilsoņi suņi Spartaks un Luce,» stāsta laimīgais vīrs.

    «Mūs laulāja vienīgais vīriešu kārtas laulātājs Latvijā, kuram ir oficiāls ierēdņa statuss – mans kolēģis Miervaldis Jenčs no Trim tenoriem. Viņam viss izdevās godam,» piebilst komponists.

    Stāstot, kā izraudzījušies lieciniekus, komponists atzīst – tas bijis ļoti simboliski.

    «Kāzas notika zem ozola un liepas, kas ir Lauras 1904. gada celtās un pēcāk renovētās mājas pagalmā. Es sapratu – tas jāizmanto, un par lieciniekiem jādabū cilvēki, kuriem uzvārdā ir šie nosaukumi. Par vedējmāti piekrita kļūt Edgara Liepiņa dēla kundze alpīniste Kristīne Liepiņa. Ar uzvārdu Ozols zinu daudzus, bet man kaut kā šķita, ka bijušās grupas Cosmoss dalībnieks, tagad kora Maska diriģents būtu labs liecinieks. Un viņš labprāt piekrita,» atminas Juris.

    Ar vegānu uzkodām un bez banālām tradīcijām

    Juris un Laura ir pāris aptuveni pusotru gadu. Taujāts, kāpēc izdomājuši precēties tieši tagad, komponists atzīst – viņš Laurai šādu priekšlikumu bija izteicis jau krietni sen.

    «Bet tagad tas pēkšņi notika, jo Laura pateica, ka varbūt arī varētu precēties. Būtībā laulājušies mēs esam jau ilgāku laiku. Es uzskatu, ka laulība tiek noslēgta brīdī, kad divi cilvēki sāk dzīvot kopā. Un tādēļ, pēc maniem rēķiniem, esam salaulāti aptuveni pusotru gadu. Šī bija tikai juridiska formalitāte,» tā Juris.

    Par kāzām grupas Pērkons līderis teic – tās bijušas patiesi jaukas.

    «Neskanēja muļķīgais rūgts! Nebija citu kāzām ierasto tradīciju – skaistās runas un tamlīdzīgi. Tosta arī neviena nebija. Viss sākās trijos dienā, un pēc Jenča uzrunas, dokumentu saņemšanas un apmainīšanās ar gredzeniem korķējām vaļā dzirkstošos dzērienus – gan alkoholiskos, gan bezalkoholiskos. Bija arī daži stiprāki dzērieni, bet tiem neviens nepieskārās. Uzkodas bija vegānas un veģetāras. Jau pēc pāris stundām viesi pamazām sāka izklīst,» teic Juris.

    Pēc balles dodas veikt Covid-19 testu

    Īpašs lepnums Jurim, protams, ir par mūziku, kas lielajā dienā svinību vietā skanēja tā, ka to dzirdēja ne tikai dārzā, bet arī tālāki kaimiņi. «Pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā kādas Kanādas firmas pārstāvji Rīgā studijā izvēlējās ierakstīt trīs kompaktdiskus ar grupas The Beatles instrumentālo mūziku. Spēlēja visi mūsu labākie – no dažādiem orķestriem savākts skaņu ierakstu studijas simfoniskais orķestris. Tur bija mūziķi no Filharmonijas kamerorķestra, Nacionālā simfoniskā orķestra, Radio bigbenda un citi. Pirmo disku uz pusēm diriģējām un aranžējām ar komponistu Jāni Lūsēnu, pārējos divus ierakstus komandēju es. Šos diskus tad arī kāzās spēlējām,» stāsta Juris.

    Atminoties skaisto dienu, viņš atzīst – viss jau bija labi, tikai laikapstākļi mazliet iegāza. «Bija ļoti auksts. Laura diemžēl apaukstējās. Viesi bija saģērbušies siltāk, bet mana sieva par vēlu plecos uzmeta lakatu un uzvilka jaciņu virsū līgavas kleitai.

    Pēc pāris dienām temperatūra uzlēca pamatīgi – 38,8. Veica arī Covid-19 testu, kurš izrādījās negatīvs.

    Tas nozīmē, ka vienkārši apaukstējās un nebija iedzērusi laikus groku. Nu jau tas ir garām.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē