• Izraidītais brazīlietis Felipe cer atgriezties: Latvijā dzīvoju kā Dieva azotē

    Dzīvesstāsti
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    28. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Pagājušā gada nogalē brazīlietis ar asarām acīs bija spiests pamest Latviju, jo nedabūja uzturēšanās atļauju. Viņš tomēr nezaudē cerību atgriezties Rīgā, bet tikmēr par savu dzīvi Brazīlijā stāstīs TV šovā.

    Bauda vasaru un uzņem viesus

    Jau mēnesi Felipe dzīvo Brazīlijas pilsētā Sanpaulu kopā ar mammu, māsu un sunīti. «Sanpaulu mīt aptuveni 13 miljoni iedzīvotāju, tāpēc te vienmēr ir, ko darīt. Nekad nav garlaicīgi. Te ir piesātināta gan dienas, gan nakts dzīve – ir forši naktsklubi un stilīgi restorāni. Ēdināšana Sanpaulu, man šķiet, ir labākā pasaulē,» PDz stāsta Felipe.

    Lielas ilgas pēc Latvijas viņš vēl neizjūt: «Pagājis pārāk īss laiks, kopš esmu prom. Turklāt ziemā nekad Latvijā nedzīvoju, vienmēr decembra sākumā devos uz Brazīliju, kur paliku līdz 20. februārim, kas ir mana dzimšanas diena. Man Latvijas ziema nepatīk, jo ir sniegs, auksti. Šādi laikapstākļi nav man piemēroti. Vismaz pagaidām,» atzīst viņš.

    «Šodien pie mums ir ļoti vēss – tikai plus 22 grādi. Un līst lietus. Rīt sola jau plus 35 grādus, dažviet pat plus 40 grādus. Rīt pie manis ciemos atlidos mans draugs no Latvijas – basketbolists Žanis Peiners ar sievu Alīnu, tāpēc priecājos, jo viņi arī varēs baudīt mūsu vasaru.»

    Stāstot, ko dara Brazīlijā, viņš atklāj: «Nekur oficiāli nestrādāju, tāpēc man ir daudz brīvā laika. Taču man ir sava futbola aģentūra, kurā darbojos. Vēl ir daži projekti, kas ir pa visu pasauli, ar tiem varu nopelnīt. Bet Brazīlijā daudz tiekos ar draugiem, kuri brauc pie manis ciemos no visas pasaules. Ja kādam draugam te nepieciešama palīdzība, nekad neatsaku. Kad esmu bijis pie viņiem, draugi palīdzējuši man. Tas ir daudz vairāk nekā nauda.»

    Kopā ar mammu Elisu un māsu Taisu dzimtenē.
    Kopā ar mammu Elisu un māsu Taisu dzimtenē.

    Pārņēmis latviešu ieražas

    Atgriežoties dzimtenē, sākumā Felipe juties kā ciemiņš. «Pa šiem gadiem, ko esmu pavadījis Latvijā, jūtu, ka esmu mainījies. Arī mani brazīliešu draugi teic, ka esmu kļuvis citāds gan kultūras, gan domāšanas ziņā. Nereti domāju kā latvieši. Piemēram, mums pieņemts, ka, satiekot meiteni pirmo reizi, mēs vienmēr viņu bučojam, savukārt Latvijā šādā situācijā pieklājīgi paspiež roku. Dažas reizes meitenei automātiski esmu paspiedis roku. Bet Brazīlijā tas nav pieklājīgi,» skaidro Felipe.

    «Vakar, piemēram, savam draugam nejauši uzminu uz kājas un lūdzu viņam atkāpt man atpakaļ, lai nesastrīdētos. Draugs bija neizpratnē, kāpēc kaut kas tik muļķīgs ir jādara. Arī, saskandinot glāzes, tagad skatos acīs, jo Latvijā tā pieņemts. Daudzas lietas no latviešiem esmu pārņēmis, arī sliktas. Kad vēl dzīvoju Brazīlijā, nedzēru ne grama. To sāku darīt tikai Latvijā. Es, protams, nedzeru tādos kvantumos, kā to dara latvieši, bet bišķiņ tomēr atļaujos. Vienu divus kokčikus. Ne vairāk,» apgalvo futbolists.

    Atpazīst arī dzimtenē

    Latvijā Felipe bija vietējā mēroga spīdeklis, kuru uz ielas atpazina, lūdza autogrāfu. «Brazīlija ir milzīga valsts, tāpēc es melotu, ja teiktu, ka mani zina visā valstī. Taču rajonā, kas arī nav maziņš, cilvēki mani pazīst. Pērn vienā no lielākajiem Brazīlijas TV kanāliem bija raidījums, kurā mani intervēja par dzīvi Latvijā. Šo interviju noskatījās vairāk nekā 20 miljoni cilvēku. Daudzi man rakstīja, interesējās par manu pieredzi, pārceļoties uz dzīvi svešā valstī. Pēc intervijas mans sekotāju skaits Instagram pieauga par vairāk nekā 40 000,» priecājas Felipe.

    «Nereti cilvēki pienāk klubā vai uz ielas un lūdz atļauju ar mani nofotografēties. Tas ir patīkami.

    Vispār jocīgi, bet Brazīlijā daudzi mani atpazīst kā džeku no Latvijas.

    Ierauga mani un iesaucas: «Hei, tas taču Felipe no Latvijas!» Tas ir tik forši. Jāatzīst, ka lielākā daļa brazīliešu nezina, kas ir Latvija un kur atrodas, un ir prieks, ka, pateicoties man, arvien vairāk brazīliešu uzzina par šo valsti, meklē informāciju.»

    No privātā arhīva

    Rādīs savu sadzīvi Brazīlijā

    Šonedēļ STV Pirmā! startēja šova Slavenības bez filtra jaunā sezona, kurā viens no dalībniekiem būs arī Felipe Gabriels Ksavjērs. Viņš piekritis dalīties ar savu ikdienu Brazīlijā. «Pēdējā dienā, ko pavadīju Latvijā, man piezvanīja šova producente un teica: «Felipe, atnāc ciemos, mēs gribam tevi uzaicināt piedalīties šovā.»

    Es atbildēju: «Varbūt neesi pamanījusi manus instargama storijus, rīt es lidoju prom no Latvijas, jo te vairs nedrīkstu dzīvot.» Taču producente bija neatlaidīga.

    Teica, ka dalība šajā šovā var man palīdzēt atgriezties Latvijā. Intereses pēc aizgāju parunāties, un ideja man patika, taču ne uzreiz šim piedāvājumam piekritu,» stāsta Felipe. Tolaik viņam esot bijis darba piedāvājums Maiami, ASV, tāpēc viņš arī minstinājies.

    «Taču aprunājos ar savu menedžeri, kura sacīja, ka būtu ļoti forši, ja es gadu būtu redzams televīzijā Latvijā. Tas man noderētu nākotnē. Tāpēc parakstīju līgumu, un šo lēmumu nenožēloju. Ceru, ka mana dzīve skatītājiem būs interesanta. Jo man tiešām ir daudz ko parādīt,» apgalvo viņš.

    Vai atgriezīsies Latvijā?

    «Man ļoti daudzas lietas jāizdara, lai saņemtu uzturēšanās atļauju. Bet, ņemot vērā, ka šobrīd Latvijā man ir darbs, es ceru, ka man atļaus atkal tur dzīvot. Tad jau redzēs,» spriež Felipe. Lai viņš varētu atgriezties Latvijā, īkšķus par to tur arī viņa mamma.

    «Viņa bija laimīga, kad dzīvoju Rīgā. Kad esmu Brazīlijā, viņa naktīs nevar gulēt, nemitīgi uztraucas par mani. Es visu laiku čiloju ar draugiem no rajona, tusējos pa naktīm. Un šis rajons, kur dzīvojam, ir visai bīstams. Te karo dažādas bandas, braukā policija, notiek avārijas. Mammai sirds ir visu laiku nemierīga, viņa man zvana, prasa, kur un ar ko esmu. Es viņu saprotu. Jo Brazīlijā nekad nevar būt drošs, ka sagaidīsi nākamo dienu. Latvijā tādā ziņā dzīvoju kā Dieva azotē,» atzīst Felipe.

    Īsi pirms aizbraukšanas uz Brazīliju Felipe atklāja, ka pajukušas viņa attiecības ar mīļoto meiteni Rēziju Stepku. Felipe viņai neesot pievērsis pietekami daudz uzmanības un nav steidzis attiecības noformēt oficiāli. «Kādus divus gadus Rēzija ļoti gribēja, lai mēs apprecētos. Taču es tam vēl nebiju gatavs. Un ne jau tāpēc, ka viņu nemīlētu. Nē! Es ļoti gribēju redzēt Rēziju par savu sievu. Bet ne tagad, kaut kad vēlāk. Gribēju sakrāt vairāk naudas, gribēju, lai man ir stabils pamats zem kājām un finanses man ļautu atvest uz Latviju arī savu ģimeni,» nopūšas futbolists.

    Par jaunām attiecībām Felipe nedomā un jaunas sirdsdāmas nemeklē. «Ir pagājis pārāk mazs laiks kopš iepriekšējo attiecību beigām. Mēneša laikā atrast jaunu mīlestību ir nereāli. Un es arī to negribu. Jūtu, ka Rēzija bija mans īstais cilvēks, bet ienāca manā dzīvē nepareizā laikā. Viņa bija vienkārši ideāla. Taču mēs novērtējam cilvēku tikai tad, kad esam to zaudējuši,» sapratis viņš. Felipe nezaudē cerības, ka nākotnē atkal varētu būt kopā ar Rēziju. «Esmu gatavs būt daudz labāks. Taču, ja arī Rēzija nebūs kopā ar mani, es ceru, ka viņa atradīs vislabāko vīru sev blakus, jo viņa to ir pelnījusi. Rēzija ir vislabākais cilvēks, ko esmu saticis savā dzīvē!»

    Felipe un Rēzija pērn Jāņos.
    Felipe un Rēzija pērn Jāņos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē