• 5 kaķu uzvedības tipi

    Interesanti
    Vineta Vizule
    5. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Nils Jacobi / Shutterstock
    3/6Neaptēstais kaķis

    Neaptēstais kaķis

    Par šādiem kaķiem mēdz teikt, ka viņi ne tikai staigā, kur pašiem tīk, bet arī dara, kas vien ienāk prātā. Varam jau arī vilkt paralēles ar cilvēkbērnu audzināšanu – šādiem kaķiem mazotnē nav iemācīts vārdiņš nedrīkst. Nepaklausīgos tāpēc nedrīkst sodīt ar iepēršanu – tas radīs vēl lielākas problēmas. Šādi kaprīzi un agresīvi kaķēni biežāk ir jāsamīļo, jāņem rokās. Ja kaķēns izlaiž nagus, mīļošana jāpārtrauc, skaļi sakot nedrīkst. Bieži vien dzīvnieka agresivitāte ir izskaidrojama ar bailīgumu.

    Dažkārt kaķi ne vien izlaiž nagus, bet arī šņāc un sprauslo. Šādā gadījumā var atbildēt ar tādu pašu sprauslāšanu vai arī ņemt talkā ūdens pulverizatoru, ja kaķis spļaudās bieži un neganti. Nokaitināts kaķis var arī nervozi skrāpēt gludu virsmu, parasti šādas kustības liecina, ka kaķis zaudējis pār sevi kontroli. Ja kaķēns vēl mazs, viņu var ievīstīt siltā dvielīti un tā censties samīļot, bet dusmīgam pieaugušam kaķim labāk paklāt vecu paklājiņu, uz kura viņš skrāpējoties var atbrīvoties no nervozitātes.

    Dzīvnieka agresivitāte nereti izskaidrojama arī ar savas teritorijas aizsardzību. Visbiežāk to novēro, ja mājoklī mīt vairāki dzīvnieki, it īpaši jau vēl viens kaķis. Neatliks nekas cits, kā pacietīgi iemācīt viņiem atrast kopēju valodu, nevis censties vienu no otra norobežot. Pamēģini abus mazliet iesmaržināt ar vienu un to pašu odekolonu. Vienāda smarža kaķiem mazinās atšķirīguma izjūtu.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē