• Imants Strads uzbarojas pirms katras izrādes

    Slavenības
    Gita Vīksne
    20. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Imants Strads izrādē «Kur pazuda valsts».
    Foto: F64
    Imants Strads izrādē «Kur pazuda valsts».
    Klātesot prezidentam, eksprezidentam, ministriem un eksministriem, Dailes teātrī tika aizvadītas pat divas detektīva «Kur pazuda valsts» pirmizrādes, kur galveno – vadoņa Kārļa Ulmaņa – lomu spēlē aktieris Imants Strads.

    Vērojot Imantu uz skatuves, skatītāji brīnījās – vai tiešām aktieris svētku laikā atguvis zaudētos kilogramus un kļuvis tik sirms?

    «Matus tikko izmazgāju, un vēders bija pieliktais,» pēc pirmizrādes nosmēja Strads.

    10. janvārī Imants nosvinēja 45. dzimšanas dienu. «Sanāca, ka jubilejā man nevajadzēja būt nevienā izrādē. Bija gan ielikta darba sapulce. Ja par dāvanām, tad no mantām man viss jau bija un neko nevajadzēja. Bet, protams, priecājos, ka atcerējās, piezvanīja,» atzina Imants.

    Dailes teātra šā gada pirmais jaunuzvedums «Kur pazuda valsts» ir Matīsa Gricmaņa versija par Latvijas okupāciju un valstsvīru šaubīgo rīcību 1940. gada jūnijā. Stāsta centrā ir valsts pašpasludinātais vadonis Kārlis Ulmanis.

    «Viņa personība turpina izraisīt interesi, skepsi un apbrīnu. Bet kā bija patiesībā? Vai Latvija varēja saglabāt brīvību vistumšākajā vēstures brīdī, ja Ulmanis būtu rīkojies citādi?» šādus jautājumus skatītajam uzdod uzveduma veidotāji. Izrādē bez Ulmaņa un tālaika amatpersonām tiek apspēlēts arī mūsdienu vienkāršais latvietis – aktīvs jaunietis, kuram ir tāds pats vārds un uzvārds kā bija pirmskara Latvijas vadonim.

    Izrāde tapusi, iedvesmojoties no mākslinieka Raimonda Staprāna lugām un Dailes teātra uzvedumiem «Gūsteknis pilī» (2011) un «Četras dienas jūnijā» (1989), kurā Ulmani izcili atveidoja Uldis Vazdiks.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē