• Elita Patmalniece par Dāvja Valdnieka vadīto Interviju tumsā: Tie bija stulbi jautājumi!

    Slavenības
    Gita Vīksne
    1. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Producentu kompānijas Brīvdienas veidotais raidījums Intervija tumsā sacēlis sašutumu vētru – eksperti un sabiedrība ir neizpratnē, kādēļ valsts piešķīrusi teju 25 000 eiro, lai prasti paņirgātos par intervējamajiem. Paši intervētie arī nav īpaši priecīgi par notikušo, tikai naudas devējiem viss šķiet kārtībā.

    Telekanālā Re:TV bija skatāmas jau trīs intervijas tumsā, kuras vada bijušais Rīta Panorāmas vadītājs Dāvis Valdnieks. Šīs intervijas tika pieteiktas kā «raidījums, kurš piedāvās vēl nebijušu saturu, proti, atklātas intervijas, kas balstītas nopietnā, izmeklējošā žurnālistikā».

    No valsts budžeta to veidošanai tika piešķirti 24 718,65 eiro, bet profesionāļu atsauksmes par raidījumiem sociālajos tīklos nav glaimojošas. Tiek pausta neizpratne, vai tiešām par valsts naudu sabiedrībā zināmām personām jāuzdod jautājumi: «Kāpēc tev nav bērnu? Vai patīc sev kaila? Kad pēdējo reizi piedzēries? Vai smēķē marihuānu? Ar kuru labāk bučotos – Nilu Ušakovu vai Andri Ameriku?» Režisore Kristīne Želve pēc trešā raidījuma, kurā tika intervēta Elita Patmalniece, bija atklāti pikta, paziņojot, ka vienīgā iespējamā atbilde uz šāda satura jautājumiem ir – a kas tev par daļu?

    «Bet tāpēc nav nepieciešams sabiedrības finansēts raidījums,» pauda Želve.

    «Intervija tumsā esot vērsta uz sabiedrības ilgtspēju,» ironizēja pētnieciskās žurnālistikas centra ReBaltica līdzdibinātāja Inga Spriņģe.

    Bijusī žurnāliste Baiba Strautmane savukārt analizēja: «Ja pastāvētu iespēja, ka Āboliņam (Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājam – PDz) no savas kabatas būtu jāatmaksā nelietderīgi iztērēta sabiedrības nauda, tad, visticamāk, mums veidotos citāda vietējā kultūrtelpa

    «Esmu redzējis raidījumus, gan ne visus. Apgalvojumi, ka tā ir naudas izšķērdēšana, ir absurdi, jo Latvijas mediju vides galvenā vērtība ir tās daudzveidība,» sarunā ar PDz pavēsta NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš. Viņš atklāj, ka pirms valsts finansējuma piešķiršanas raidījuma Intervija tumsā pilotsēriju neesot redzējis.

    «Tā kā tas bija krīzes finansējums, kas bija jāpiešķir ļoti īsā laikā, mēs vadījāmies pēc raidījumu aprakstiem. Taču šie pieteikumi bija ļoti apjomīgi un detalizēti. Nepiekrītu arī, ka šī raidījuma saturs kaut kā atšķirtos no tā, kas tika minēts pieteikumā. Mums ir jānotur cilvēki Latvijas informatīvajā telpā, un to var izdarīt, tikai piedāvājot satura dažādību.

    Ir jāuzrunā arī jauniešu auditorija, tādēļ konkursā veiksmīgi startēja viņiem domāti raidījumi.

    Ir jāuzrunā arī mazākumtautību grupas, tādēļ atbalstu guva arī raidījumi viņiem.

    Latvijas mediju vide ir ļoti bagāta, un tajā ir nepieciešams pilnīgi viss saturs, kas tiek piedāvāts. Gan analītiski, gan izklaides, kultūras un sporta raidījumi. Tie cilvēki, kas apgalvo, ka visa nauda ir jāpiešķir tikai analītiskai žurnālistikai, patiesībā vēršas pret Latvijas informatīvo telpu,» uzsver NEPLP priekšsēdētājs.

    Elita Patmalniece: Tie bija stulbi jautājumi!

    «Mani pārsteidza nevis neētiskie jautājumi, bet gan tas, ka šo raidījumu ir sponsorējusi valsts,» PDz atzīst modes māksliniece Elita Patmalniece. Viņai nācās atbildēt arī uz tādiem jautājumiem, kāpēc viņai nav bērnu, kad pēdējo reizi bijis vīrietis un vai viņa sev patīk kaila? «Piekritu intervijai, jo to veidoja cilvēki, kas savulaik taisīja TV šovu Gandrīz ideālas vakariņas, kurā piedalījos. Man viņi šķita solīdi un sakarīgi, tādēļ nepateicu – nē. Taču, ja tev tiek uzdoti stulbi jautājumi, nu ko gan gudru tu vari pateikt? Un kam tas vispār ir vajadzīgs?

    Es jau Dāvim teicu – tie bija stulbi jautājumi. Jautāt sievietei par to, kāpēc viņai nav bērnu, ir neētiski.

    Kāpēc tērēt skatītāju laiku ar tādiem raidījumiem? Turklāt vēl par valsts naudu!» PDz teic modes māksliniece Elita Patmalniece.

    Viņa notikušajā nevaino intervētāju. «Dāvis ir foršs čalis, viņš par jautājumiem arī pats ik pa brīdim teica, ka esot neērti ko tādu jautāt. Šī nav pirmā intervija, uz kuru pēdējā laikā esmu bijusi. Visās man tiek jautāts viens un tas pats – par bērniem un vīriešiem. Neviens vairs negrib papūlēties un iedziļināties cilvēka būtībā. Visiem vajag tikai lētu sensāciju. Labi, es aizgāju uz šo Intervija tumsā, mazliet parunāju un paņirdzu, bet ko gan šāda saruna spēj dot cilvēkiem? Manuprāt, ir vajadzīgas intervijas, kurās cilvēki var uzzināt kaut ko jaunu vai pēc kurām viņiem kļūst forši. Šajā reizē šī intervija bija pa tukšo,» tā Patmalniece.

    Samanta Tīna: Bet ir taču iespēja neatbildēt!

    Dziedātāja Samanta Tīna sarunu tumsā uzskata par savu līdz šim atklātāko un drosmīgāko interviju. Viņa bija pirmā raidījuma varone, un viņai nācās atklāt, kāpēc savulaik piedalījusies erotiskā fotosesijā, kuras laikā uzņemtie foto vēlāk tika noplūdināti internetā. Tāpat nācās stāstīt, vai veikusi plastiskās operācijas, kā arī to, kā būt attiecībās ar vīrieti, kuram ir bērns.

    «Nezinu, kā gājis citiem. Es Dāvi pazīstu kā ļoti labu un sirsnīgu cilvēku, tādēļ piekritu šai intervijai. Pirms tās tiku informēta, kā viss notiks, ka būs arī neērti jautājumi."

    "Nevaru noliegt, ka manā dzīvē bijušas dažādas kutelīgas situācijas, taču esmu pieaudzis cilvēks un varu par visām savas dzīves kļūdām godīgi atbildēt. Turklāt nevienu cilvēku nevar piespiest atbildēt uz jautājumiem, uz kuriem viņš nevēlas atbildēt. Manuprāt, šos jautājumus Dāvis nav izzīdis gluži no pirksta. Tie visi tomēr ir balstīti uz notikumiem. Uz jautājumiem, kuriem tu negribi atbildēt, vienmēr taču ir iespēja arī neatbildēt,» atzīst Samanta.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē