• Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar vīru svinēs 60. kāzu jubileju

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    Gita Vīksne
    10. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Visu šo laiku abi lieliski sadzīvojuši zem viena jumta, un ārkārtas situācija abu kopdzīvē nav bijis nekas ārkārtējs.

    Kad šķiet, ka koronavīruss jau mazliet savaldīts, sabiedrībā sākusies jauna liga – šķiršanās vilnis. Pēc pašizolācijā pavadītā laika daudzi grib skriet katrs uz savu pusi. Kā saglabāt laulību priekos, bēdās un pavisam parastā ikdienā, PDz atklāj sabiedrībā populāri ļaudis ar ievērojamu kopdzīves stāžu.

    «Mēs jau gadu desmitiem esam pieraduši strādāt katrs pie sava rakstāmgalda un datora, labi jūtamies, dzīvojot zem viena jumta. Mums katram ir savs darba lauks, bet arī kopēji darbu un pārrunas. Viens otru nedīdām, bet, kad vajadzīgs, palīdzam viens otram. Katrs darām, kas jādara,» savu ilgās un veiksmīgas sadzīvošanas recepti PDz atklāj bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

    16. jūlijā apritēs 60 gadi, kopš viņa Kanādā mija laulību gredzenus ar savu vīru Imantu Freibergu. Toreiz Vairai bija 22, bet Imantam – 26 gadi. Viņu mīlas stāsts sākās studentu gados. Abi līdzdarbojās studentu klubā, un Imants, kuram tad jau bijis savs auto, pieteicies Vairu vest mājās.

    Taču viņam vajadzējis par Vairas uzmanību pacīnīties, jo gudrā un simpātiskā studente patikusi daudziem.

    Vaira Vīķe-Freiberga allaž uzsvērusi – galvenais kopdzīves princips ir pieņemt otru tādu, kāds viņš ir. Svarīgi ir gan pretmeti, gan pielāgošanās vienam pie otra. Arī Imants Freibergs reiz intervijā ar PDz uzsvēra – ilgās laulības pamatā galvenā ir mīlestība, otra respektēšana, kopīgi mērķi un vērtības.

    Sarunā ar žurnālu Ievas Stāsti Vīķe Freiberga akcentēja: «Mums abiem ir līdzīga gaume, abiem patīk labi detektīvromāni, mākslas darbi un risināt krustvārdu mīklas. Dzīvot ar vīrieti, ar kuru varētu runāt tikai par mašīnām, futbolu un sacīkstēm, es nebūtu varējusi.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē