• Ekspremjers Einars Repše piepildījis sava mūža sapni

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    18. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Einars Repše.
    Foto: no publicitātes materiāliem
    Einars Repše.
    Bijušais Ministru prezidents Einars Repše beidzot piepildījis senu sapni un debitējis kā aktieris – dabūjis diriģenta lomu jaunā latviešu seriālā.

    Jaunais LMT seriāls «Kolektīvs» stāsta par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, un katru sēriju veido cits režisors. Ceturtās sērijas – «Maukurs un Zivs» – autori ir rakstnieks Jānis Joņevs un režisors Papa Chi.

    Tā stāsta par amatieru kori, kas nolīgst profesionālu dziedātāju, lai labāk skanētu skatē. Šādus dziedātājus koristu aprindās dēvē par maukuriem, bet par zivīm sauc tos, kas korī nedzied, bet plāta muti. Einaram Repšem šajā stāstā uzticēta diriģenta loma. Viņa varonis dara visu, lai koris tiktu uz Dziesmu svētkiem.

    «Es jau agrāk režisoram biju ieminējies, ka viens no maniem nepiepildītajiem dzīves sapņiem ir aktiera darbs,» žurnālam «Privātā Dzīve» atklājis Einars Repše. Un Papa Chi atminas – tas noticis pirms gadiem divdesmit. «Filmējām kaut ko saistībā ar politiku, un viņš man pienāca klāt un teica: «Jaunais cilvēk, ja kādreiz filmēsiet mākslas filmu, tad ziniet – man ir sapnis tajā nofilmēties!» Šogad atcerējos viņa teikto, un viss labi «salīmējās» kopā,» saka režisors. 

    Einars atzīst, ka viņam arī agrāk bija piedāvājumi filmēties.

    «Bet nevarēju tos pieņemt. Biju amatpersona, man bija jāpiedomā, ko varu atļauties un ko – ne. Tagad esmu brīvs cilvēks,» gandarīts par debiju seriālā ir Repše. «Atvadoties no filmēšanas grupas, es teicu, ka ceru uz turpinājumu. Esmu atvērts jaunām lomām. Man šis izaicinājums ļoti patīk,» atzīst Repše.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē