• Dzīvo kā Brēmenes muzikanti: Sumeraga mūza ir viņa sieva Dženifere

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    3. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dins un Dženifere Sumeragi.
    Foto: F64
    Dins un Dženifere Sumeragi.
    Šajā pavasarī ārsts un mūziķis Dins Sumerags tika sumināts ceremonijā «Gada balva medicīnā». Par saviem panākumiem otolaringologs pateicas sievai Dženiferei, jo viņa ir Dina iedvesma gan darbā, gan mūzikā, gan dzīvē.

    Dins Sumerags nupat piedzīvoja aizkustinošu brīdi – ceremonijā «Gada balva medicīnā» viņu sumināja kā labāko ārstu speciālistu. Uzvarētāju šajā nominācijā noteica pacientu balsojums. «Šis man ir pats augstākais apbalvojums no Latvijas iedzīvotājiem, un tas man ir arī liels pārsteigums. Taču dzīvē mēdz būt tā – ir viegli dabūt balvu, bet grūti šo statusu noturēt. Medicīnā ir jāmācās un jāstrādā līdz pat mūža galam,» žurnālam «Privātā Dzīve» saka Sumerags.

    Dins savulaik strādājis par foniatru Latvijas Nacionālajā operā, bet nu jau vairākus gadus darbojas kā otolaringologs Cēsu klīnikā.

    «Joprojām palīdzu dziedātājiem, kam radušās problēmas ar balsi,» teic Dins.

    Arī viņš ir mūziķis un koncertē kopā ar savu sievu Dženiferi, kura bija blakus viņam svinīgajā ceremonijā.

    Sumerags atzīst – tieši viņai ir pateicīgs par saviem panākumiem, kā arī Dženiferes vecākiem, kas palīdz pieskatīt viņu dēlu. Mazajam Rodrigo 5. maijā apritēs gadiņš. «Rodrigo jau tagad labprāt kopā ar Dženiferi sēžas pie klavierēm,» par dēla muzikalitāti priecājas Dins. Dženifere piebilst: «Viņam ļoti patīk nospiest taustiņus, ieklausīties skaņās.» Dins novērojis – kad mājās skan mūzika, Rodrigo vislabāk patīk Šūberts, īpaši skaņdarbs «Ave Maria».  Par dēla muzikālo karjeru gan vēl pāragri spriest, jo tagad vislielākais prieks vecākiem ir par to, ka mazais jau mēģina noturēties pats uz savām kājām. «Tagad tikai sāksies!» smej Dženifere.

    Sumeragi joprojām sniedz gan klasiskās, gan deju mūzikas koncertus, un mazuļa ienākšana ģimenē pavērusi vēl kādu jaunu šķautni abu daiļradē. «Pateicoties mūsu dēliņam, esam radījuši bērnu dziesmu. Es to sakomponēju, bet Dins spēlē pavadījumu ar ukuleli. Drīzumā plānojam jauno dziesmu ieskaņot. Mūsu mazajam ļoti patīk, kad tētis paņem rokās instrumentu un to strinkšķina,» aizrautīgi stāsta Sumeraga.

    Dins un Dženifere sevi sauc par Brēmenes muzikantiem, jo ģimenei sanāk daudz ceļot pa Latviju. «Dzīvojam gan Cēsīs, kur strādāju, gan Rīgā pie Dženiferes vecākiem, gan arī Lielvārdē – manās tēva mājās,» skaidro muzikālais dakteris.

    Dins un Dženifere šovasar svinēs kāzu divu gadu jubileju. Viņu mīlasstāsts ir neparasts, jo attiecību sākumā pārim bija jāiziet cauri smagam pārbaudījumam. Dīvainas apstākļu sakritības dēļ viņu romantiskais ceļojums beidzās šaušalīgi. Atklājās, ka studiju laikā Itālijā Dženifere nav varējusi sabiedriskajā transportā kontrolieriem uzrādīt biļeti un aiz bailēm samelojusi par savu identitāti. Neviens nespēja iedomāties, ka šķietami sīkam pārkāpumam pēc vairākiem gadiem būs šādas sekas – viņu aizturēja policija, un Dženiferei vajadzēja kādu laiku pavadīt ieslodzījumā. Savus pārdzīvojumus mūziķe pēcāk aprakstīja grāmatā «Cietumniece».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē