• Džilindžers kaldina jaunus plānus teātra pasaulē, nākotni saista ar Liepāju

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    6. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Pēc aktieru dumpja Dailes teātrī režisors atstāja mākslinieciskā vadītāja amatu un solīja teātra mākslu pamest pavisam. Pagājuši vien pieci mēneši, un Džilidžers jau sācis rosīties Liepājā.

    Aizejot no Dailes teātra mākslinieciskā vadītāja amata pagājušajā oktobrī, Dž. Dž. Džilindžers paziņoja : «Cerams, ka visa ļaunuma sakne – Džilindžers – ir izravēta un turpmākā Dailes teātra radošā darbība būs radoši sekmīgāka. Un nobeigumā priecīga ziņa maniem nelabvēļiem – savā turpmākajā dzīvē ar teātri vairāk nenodarbošos.»

    Taču beidzamie notikumi liecina, ka šis paziņojums bijis pārsteidzīgs.

    Režisors jau pilnā sparā kaldinot jaunus plānus teātra pasaulē, un tuvākie būšot saistīti ar Liepāju. Sarunā ar PDz režisors Dž. Dž. Džilindžers faktu, ka turpinās darbu savā profesijā, apstiprināja, taču piebilda, ka vēl esot pāragri komentēt savus plānus.

    «Kad būs, tad būs – nākamajā teātra sezonā,» lakonisks bija viņš.

    Jau pirms pāris nedēļām Džilindžera vadībā sācies mēģinājumu process Goda teātrī, kuru vada Liepājas teātra aktieris Kaspars Gods. Topošajā izrādē iesaistīti spožākie Liepājas teātra aktieri Egons Dombrovskis un Inese Kučinska. Gods PDz sacīja, ka komentārus par sadarbību ar Džilindžeru pagaidām nesniegs, to, iespējams, darīs vien aprīlī. 

    Tā gan nebūs vienīgā vieta, kur radoši izpausties plāno bijušais Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs. Sagaidāma arī viņa atgriešanās Liepājas teātrī, ar kuru sadarbība pērn beidzās ar skandālu. Toreiz pēc Džilindžera iestudētās lugas Kleo-Kleo-Kleo-Patra sešām izrādēm šis darbs pēkšņi tika izņemts no repertuāra. Režisoru tas nokaitināja, un viņa sieva publiskoja izrādes videoierakstu, lai ikviens to varētu noskatīties internetā. Ar to savukārt nebija apmierināts teātra direktors Herberts Laukšteins. Abi pat bija gatavi stāties tiesas priekšā, un režisors atteicās no diviem Liepājas teātrī plānotajiem iestudējumiem, sakot – negrib atkal sastapties ar cenzūru.

    Tagad Laukšteins PDz atzina, ka nesaskaņas esot atstātas pagātnē. «Būtu aplami tagad staigāt ar aizvainojumu un drūmu ģīmi visu atlikušo mūžu,» sacīja viņš. Liepājas teātra direktors atzina, ka pats zvanījis Džilindžeram un piedāvājis strādāt Liepājas teātrī. Agrāk viņiem bija veiksmīga sadarbība, turklāt abi gadu gaitā bija kļuvuši par labiem draugiem.

    «Džilindžers ir profesionāls režisors ar lielu pieredzi. Būtu muļķīgi, ja tāds cilvēks staigātu garām teātra nozarei,» teica Laukšteins.

    «Tas, par ko savā dialogā esam vienojušies, pagaidām ir uz mana rakstāmgalda. Esam runājuši, kas konkrēti tas varētu būt, un ir arī zināms nosaukums. Kamēr vēl nav pieņemts galīgais lēmums, publiski to neizpaudīsim. Redzēsim, kādas būs finanšu prognozes. No tām tad arī būs atkarīga nākamās teātra sezonas otrā puse – jaunais finanšu gads. Iespējams, Džilindžera jaunais iestudējums būs skatāms nākamā gada sākumā. Fakts ir tas, ka no mums abiem visi tagad gaidīs – kas tad nu būs!? Būsim kā zem palielināmā stikla, tāpēc to mēs jau esam norunājuši – neveiksmes atļauties nevaram!»

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē