• Dziedātājs Mārtiņš Ruskis: Galvenais izrunāt visu uzreiz, nevis kaut ko ilgstoši sevī krāt

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    27. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VLADISLAVS PROŠKINS (F64)
    Mārtiņš Ruskis atzīst, ka viņa lielākā dāvana ir satikšanās ar sievu.

    Vairs neiet uz klubiņiem

    Stāstot par savu iepazīšanos, jaunieši atzīst, ka pie visa vainīgs feisbuks. «Tas bija pirms četriem gadiem. Ieraudzīju skaistas meitenes bildi un konsultējos ar draugu, ko darīt. Viņš mani mudināja, ka neesot, ko zaudēt, drīzāk būšot ieguvējs.

    Vakarā domāju – iet uz klubiņu izklaidēties vai uzrakstīt meitenei.

    Uzrakstīju. Kopš tās reizes vairs neesmu gājis uz klubiņiem. Tas bija janvāra sākums. Pirmais randiņš mums bija 21. janvārī,» atceras Mārtiņš. Žanete, atminoties četrus gadus senus notikumus, teic: «Nekāda mulsuma nebija, gāju uz randiņu bez ilūzijām, neko nedomājot. Pat nezināju, ka Mārtiņš ir dziedātājs. Kad posos, parādīju mammai bildi, ka šis puisis mani aicina. Viņa iesaucās: «Tas taču O! Kartes uzvarētājs!» Es tādu šovu nebiju skatījusies.»

    Tikai pēc pirmās tikšanās, kad Mārtiņš meitenei šķitis jauks, viņa speciāli klausījusies viņa dziedātās kompozīcijas un sapratusi – jā, patīk! Tikšanās ar Mārtiņu mainījusi viņas muzikālo gaumi. Agrāk Žanete bija ārzemju mūzikas cienītāja un no latviešu izpildītājiem zināja vien Donu un Prāta vētru, taču tagad viņai viss, kas notiek latviešu mūzikā, ir labi zināms. Daudzus mūziķus viņa pat pazīst personīgi. Vaicāta, vai Mārtiņa popularitāte Žanetei netraucē, viņa saka: «Man arī pievērš uzmanību… Galvenais būt pārliecinātai par sevi.»

    Sieva iemāca pateikt nē

    Mārtiņš uzsver, ka lēmums dzīvot kopā nācis ātri un nepiespiesti. Žanete dzīvojusi pie vecākiem, un reiz, ciemojoties pie Mārtiņa, abi nolēmuši – nav jēgas braukāt no vienas vietas uz otru. «Teicu Žanetei – manas mājas var būt arī tavējās,» tā Mārtiņš. «Man jau bija 23 gadi, vairs ne 19. Biju gatava dzīvot prom no mammas un tēta,» piebilst Žanete.

    Abi teju vienā balsī teic, ka mājās satiek kā roka ar cimdu un sadzīvisku problēmu viņiem nav.

    «Protams, strīdiem jābūt katrā ģimenē,» piebilst Mārtiņš. «Gadās, ka strīdamies un beigās aizmirstam, par ko tieši esam sastrīdējušies. Pakašķēties sanāk, kad viens no mums ir vairāk noguris un iedomājas, ka ir nesaprasts.» Žanete saka: «Galvenais izrunāt visu uzreiz, nevis kaut ko ilgstoši sevī krāt.»

    Viņa uzskata, ka ir iemācījusi Mārtiņam izvērtēt piedāvājumus un reizēm pateikt nē un vairāk padomāt par sevi. «Nupat man bija piedāvājums doties uz Ņujorku. Biju iededzies. Bet mājās visu pārrunājām, sapratām, ka jāgatavojas koncertam ar Maestro, un nolēmu – citreiz. Arī attiecībām tas nāk par labu,» uzsver dziedātājs.

    Dēlam slavena komponista vārds

    Jau divus gadus Mārtiņš un Žanete audzina dēlu Sebastianu. Puikas vārdam, izrādās, ir saistība ar komponistu Johanu Sebastianu Bahu. «Saucu dažādu komponistu vārdus, spēlējāmies ar tiem. Kad dēls piedzima, paskatījāmies uz puiku – jā, ir Sebastians,» tā Mārtiņš. Žanete piebilst, ka dēls ir arī muzikāls: «Dēlam patīk klausīties, kā skan tēta balss ierakstā. Viņš labprāt arī iet pie klavierēm izbaudīt, kā tās skan.»

    Mārtiņš trīs rītus nedēļā strādā arī Latvijas Radio 2. Turklāt gan viņš, gan Žanete joprojām ir studenti. Mārtiņš Latvijas Mūzikas akadēmijā mācās vokālo pedagoģiju un akadēmisko dziedāšanu, bet sieva Latvijas Universitātē – politoloģiju. Kad pasaulē nāca Sebastians, abi paņēma akadēmisko atvaļinājumu, tāpēc studiju gadi mazliet ieilguši.

    Ceļotāji un kultūras baudītāji

    Vaicāts par atpūtas brīžiem, Mārtiņš stāsta – abi ir lieli ceļotāji. «Varētu ceļot visu laiku! Kāzu ceļojumā bijām Apūlijas reģionā Itālijā. Šogad plānojam vismaz trīs ceļojumus, vēl gribam septembrī doties kādā braucienā par godu mūsu kāzu trešajai jubilejai. Nu jau ceļojumos līdzi ņemam arī Sebastianu. Trijatā bijām Krētā un Anglijā. Viņš uzvedās kā īsts paraugbērns,» priecājas Mārtiņš.

    Laulātajiem ir līdzīga gaume. «Ejam arī uz teātri un operu. Jāatzīstas, bijis arī tā, ka saskatāmies: mums abiem nepatīk… un ejam prom. Ne reizi nav bijis, ka man patīk, bet Žanetei ne vai otrādi. Ko tērēs dārgo laiku, sēžot sliktā izrādē, tad labāk aizejam uz kādu restorānu vai kafejnīcu,» stāsta dziedātājs. Kopā apmeklējuši arī abu iemīļotās grupas Hurts koncertu. «Kad ieraudzīju, ka Žanete feisbukā atzīmējusi, ka viņai interesē ģitārista Kaspara Zemīša koncerts Doma baznīcā, vārda dienā uzdāvināju biļeti. Žanete bija pārsteigta, koncerts bija brīnišķīgs!»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē