• Dziedātāja Karīna Tropa glezno čakras

    Slavenības
    Gita Vīksne
    21. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    «Izmēģināju ko pavisam jaunu – pirmo reizi ņēmu rokā otru un centos gleznot,» atklāja Latvijā populārā dziedātāja Karīna Tropa.

    «Iespēju piedalīties gleznošanas meistarklasē saņēmu dāvanā no Aijas Pabērzas, kas tās vada. Viņa zināja, ka šī ir viena no lietām, ko jau sen ļoti gribēju pamēģināt,» PDz sacīja dziedātāja un vokālā pedagoģe Karīna Tropa, kuru daudzi pazīst arī kā Intara Busuļa bekvokālisti.

    «Ilgu laiku pati nevarēju saņemties, lai dotos gleznot, jo šķita – ko tad nu es? Vai es vispār ko tādu mācēšu? Nekādas iepriekšējās pieredzes jau man nebija,» neslēpa Karīna. Taču ar zinošas meistarklases vadītājas palīdzību dziedātāja ātri vien tika pie savas pirmās gleznas. Aija – mūziķa Ginta Pabērza sieva – ir iedvesmojošs piemērs ikvienai gleznot gribētājai.

    Pirms četriem gadiem, būdama strādājoša divu bērnu māmiņa, viņa neatlika savu sapni par gleznošanu uz vēlāku laiku, bet gan ķērās klāt tā realizēšanai. Pirms trijiem gadiem kopā ar draudzeni Lieni Treiju Aija izdeva grāmatu Kad Gleznas Runā, un tajā apskatāma daļa no Aijas krāšņajām gleznām.

    «Šis darbs tapa aptuveni trijās stundās,» atrādot savu veikumu, lepojas Karīna.

    «Vēlējos attēlot koku kā dzīvības apli visās cilvēka čakru krāsās. Apjautu, ka gleznošana ir brīnišķīgs meditācijas veids. Jaukt kopā krāsas, klāt tās uz audekla – šajā procesā ir kaut kas ļoti nomierinošs. Galvenais ir nebaidīties izmēģināt kaut ko jaunu un ļauties tam pilnībā,» sapratusi dziedātāja.

    «Patlaban šis darbs stāv darbistabā manās mājās. Prātoju, ka labprāt dotos pie Aijas pagleznot vēl,» saka Karīna, atzīstot – šī bijusi viena no vērtīgākajām un skaistākajām dāvanām, kādu jebkad saņēmusi.

    «Šādu gleznošanas stundu otram var uzdāvināt jebkurš. Arī es šādu iespēju jau esmu paspējusi sagādāt tuviem cilvēkiem kā jauku pārsteigumu. Viss, kas nepieciešams, – savs audekls, uz kura gleznot. Tādu var iegādāties daudzos veikalos. Otas, krāsas, priekšauti – tas tiks iedots uz vietas. Aija pastāsta, kuras krāsas labāk sader kopā. Turklāt izrādās, ka gleznošanas laikā pilnīgi viss ir labojams – ja kāds otras triepiens jau pēc mirkļa šķiet lieks, to vienmēr var aizkrāsot un notušēt,» praksē pārliecinājusies dziedātāja.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē