• Dita Lūriņa-Egliena par tēvam sarīkoto pārsteiguma ballīti: Tas ir viss, ko es varēju uzdāvināt!

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Gita Vīksne
    Evija Kalnbērza
    24. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Valsts policija uzsākusi resorisko pārbaudi par režisora Valda Lūriņa dzimšanas dienas svinībām, kuras viņam kā pārsteigumu sarīkoja ģimene.

    4. februārī režisora Valda Lūriņa 70. Dzimšanas dienā viņa meita Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa-Egliena kopā ar brāli Niklāvu Lūriņu un vīru Mārtiņu Eglienu nolēma jubilāram sarīkot pārsteiguma ballīti. Viņi izrotāja privātmājas pagalmu, un sumināt Lūriņu uz brīdi iegriezās viņa tuvākie kolēģi un bijušie studiju biedri. Visiem bija sejas maskas, un viesi centās ievērot distanci.

    Šis priecīgais notikums netika sevišķi slēpts, un jubilāra meita Dita padalījās ar dažiem foto sociālajos tīklos.

    Liels bija Lūriņu ģimenes pārsteigums, kad pagājušajā nedēļā izskanēja ziņas – mazā ballīte nonākusi likumsargu redzeslokā, jo valdības rīkojums aizliedz privātus pasākumus un pulcēšanos, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros.

    «Man nav nekāda apstiprinājuma no policijas. Neviens nav zvanījis ne man, ne brālim, ne tēvam, tāpēc jūtos visai dīvaini. Joprojām nezinu, kas tas ir… Vien izlasīju ziņu internetā. Es pat nezinu, kā to komentēt,» PDz pagājušajā piektdienā sacīja aktrise Dita Lūriņa-Egliena. Viņa piebilda – parasti interneta komentāru nemēdz lasīt, bet šoreiz pie dažiem acs tomēr aizķērusies.

    «Jā, es tos palasīju, un man ir atbilde šiem cilvēkiem – atzīstu, ka man jāpakļaujas likumam arī tad, ja es tam nepiekrītu.

    Vienīgais, ko es varu, liekot roku uz sirds, pateikt, ka nekādu epidemioloģisku apdraudējumu šoreiz nebija. Ārā bija mīnus seši grādi, uz dažām minūtēm pagalmā ienāca tēva draugi un, lieki neapskaujoties, pasniedza viņam dāvanu. Jā, mēs uzklājām sniegā baltu galdautu, un tas bija episki! Jubilārs tomēr ir režisors, un pasākumam jāatbilst viņa estētiskajai gaumei.

    Ja kāds tagad komentē, ka man nevajadzēja publiskot fotogrāfijas, tad mana atbilde ir – tas ir viss, ko es savam tēvam varēju uzdāvināt dzimšanas dienā, tieši pakļaujoties visiem noteikumiem. Un tur nebija simt vai divsimt cilvēku, kuri tur vēl varēja būt! Nestrīdos, ka pulcēšanās ir aizliegta, taču tā nebija ne pulcēšanās, ne īsti ballīte. Tikpat labi var nofotografēt cilvēkus sabiedriskā transporta pieturā, rindā pie ieejas lielveikalā vai grāmatnīcā un pasludināt to par neatļautu pikniku,» pukojas Dita.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē