• Ārsti divas nedēļas cīnījās par Tjarves dzīvību…

    Slavenības
    Inese Mizovska
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    Gita Vīksne
    14. aprīlis, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Klusā sestdiena atnesa skumju ziņu – slimnīcā 54 gadu vecumā izdzisusi bijušā Latvijas Televīzijas ģenerāldirektora un Latvijas Universitātes ilggadējā pasniedzēja Rolanda Tjarves dzīvība.

    «Paldies par profesionalitāti un iejūtību Latvijas Infektoloģijas centra reanimatologiem, kas divas nedēļas neatlaidīgi cīnījās par mana vīra dzīvību. Sirsnīgs paldies ikvienam, kas ar labestību un gaišumu piemin Rolandu un zaudējuma sāpēs jūt līdzi man un ģimenei. Jūsu atbalsts ir ļoti svarīgs. Piedodiet, ka pašlaik nespēju katram personīgi pateikties,» pagājušās sestdienas vakarā paziņoja Rolanda Tjarves sieva žurnāliste Nellija Ločmele. 

    «Vēlos arī aicināt ikvienu – saudzējiet sevi, līdzcilvēkus un īpaši mediķus šajā epidēmijā. Vīruss ir viltīgs, un dzīvība ir trausla, lai cik veseli un šķietami neievainojami mēs justos,» atgādināja viņa.

    Tjarves bijušais kolēģis Guntis Rozenbergs, uzzinot skumjo vēsti no LU mācībspēkiem pauda: «Sazvanījāmies vēl viņa dzimšanas dienā 20. martā, kad Rolands jau bija saslimis, tikai nedomājām neko sliktu.

    Rolands Tjarve un viņa bijušais kolēģis Guntis Rozenbergs
    Rolands Tjarve un viņa bijušais kolēģis Guntis Rozenbergs

    Pajokojām, ka nekas nopietns tas nevarētu būt, un vienojāmies, ka gan jau atkal drīz varēsim satikties. Kad viņš nepiezvanīja manā dzimšanas dienā 27. martā, sapratu, ka notiek kaut kas nelabs, jo Rolands goda dienās vienmēr atcerējās un piezvanīja… Grūti noticēt, ka Rolanda vairs nav… Vēl nesen šoziem viņš Facebook bija ielicis bildi, kurā peldas un rūdās āliņģī Vecpiebalgā. Bet slimība nesaudzē nevienu…»

    Tiem, kas pazina Rolandu, šķiet neticami – mūžīgais optimists, vienmēr azartiskais un vitālais Tjarve aizgāja tik pēkšņi…

    Profesore Vita Zelče sarunā ar Latvijas Radio sacīja – tas ir nežēlīgs trieciens viņa tuviniekiem, kolēģiem un studentiem: «Rolands Tjarve bija studentu ļoti mīlēts pasniedzējs, viņam piemita vienreizēja, pat apbrīnojama prasme vienlaikus būt skolotājam, kolēģim un draugam. Sarunāties ar studentiem, mudināt viņus tapt labākiem, zinošākiem un godīgākiem.

    Kļūt patiesiem un atbildīgiem žurnālistikas profesionāļiem. (..)

    Viņš prata sarunāties ar cilvēkiem, kad tas viņam bija ļoti nepieciešams.

    Viņš vēlos vakaros dažus no mums aizveda līdz mājām, tā palīdzot tikt galā ar ikdienas nogurumu. Rolands Tjarve bija ļoti labs cilvēks.»

    Latvijas Universitātes mācībspēkiem Rolands pievienojās 2003. gadā, bet 2010. gada rudenī sociālo zinātņu fakultātes dibinātais studentu medijs Kivi TV bija Tjarves lolojums un lepnums. Kopš 2017. gada viņš bija LU Komunikācijas un inovāciju departamenta mediju direktors.

    Rolandam un viņai sievai Nellijai bija kāda neparasta tradīcija – esot ceļojumos, viņi paši sev uz mājām Latvijā sūtīja pastkartes. Tādu pastkaršu vairs nebūs. Taču ikvienam, kuram palaimējās Tjarvi saukt par savu draugu, kolēģi vai skolotāju, ir pastkarte no Rolanda – padoms, iedrošinājums, iedvesma, asprātīgs joks vai reiz šķībi kopā nodziedāta dziesma. Pastkarte, ko glabāt dziļi sirdī, kā gaišu piemiņu.

    Šīs nedēļas Privātajā Dzīvē lasiet Rolanda vedējtēva ekspremjera Andra Bērziņa un bijušā premjera Māra Gaiļa stāstus, Tjarves studiju biedru – izdevniecības Žurnāls Santa galvenās redaktores Santas Ančas un politiķa Olafa Pulka atmiņas un vēl citu Rolandam tuvu cilvēku atvadu vārdus.

    • Ārsti par Rolanda Tjarves dzīvību cīnījās divas nedēļas. Pēdējās sarunas, draugu, kolēģu un studentu atmiņas.
    • Timmas bijušajai romāns ar hokejistu Saulieti? Uzzini, ko viņš pats par to saka! 
    • Sindija Vilde dzīvo lepnā villā Portugālē. Pārsteidzošs stāsts.
    • Kā aktrisei Astrīdai Kairišai klājas aprūpes namā? Jubileju sagaida bez ciemiņiem.
    Privātā Dzīve nr15

    1 komentārs

    warde911
    Sliktu novērtējumu rakstam ieliku - jo es nolemjot izlasīt rakstu vēlējos uzzināt - kāda slimība, tad noveda pie šī bēdīga iznākuma? Sarakstīts viskautkas jauks par cilvēku, attiecībām - bet pret kādu vīrusu, tad cīnījās tās 2 nedēļas? Nekāda info. Priekškam tad ir rakstīts tas raksts? Ja jau tu iesāki teikt A - tad turpini tekt gan B, gan arī Z. Tad no Cvida 19 vai kā? Ceru, ka šo nelasīs Nellijas kundze. Jo šis nav negatīvs par šo situāciju. Man ir tikai pretenzija pret rakstu - no kura neguvu to info, kuru vēlējos uzzināt. Spēku un izturību Tjarves ģimenei un tuviniekiem.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē