• Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs: Iznākšana no skapja varēja sagraut karjeru

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    29. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Daudzi, kas pandēmijas laikā iestrēguši ārzemēs, velta labus vārdus mūsu ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam. Aprīļa sākumā žurnālam IEVA ministrs atklāja – kāda intīma atzīšanās pirms dažiem gadiem varēja izpostīt viņa karjeru.

    Iepriekšējā reizē, kad Latvija piedzīvoja krīzi, Edgars Rinkēvičs bija toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera kancelejas vadītājs. «Kolēģi smej, ka krīzes esot mana stihija. Man tagad ir mazliet déjà vu sajūta,» intervijā žurnālam IEVA atzina ārlietu ministrs, kurš nu risina Covid-19 izraisītās problēmas. Taču tā visa šobrīd viņa karjerā varēja arī nebūt.

    Ministra ikdiena ir ļoti saspringta, un līdz šim daudz laika nācās pavadīt lidmašīnās.

    Pirms pieciem gadiem ārlietu ministrs tviterī paziņoja, ka ir lepns būt gejs, tādējādi iedrošinot LGBT biedrus būt drosmīgiem un neslēpt savu seksuālo orientāciju. Tagad ministrs atzīst – šis solis viņam varēja dārgi maksāt.

    «Cilvēki piedzimst tādi, kādi viņi ir. Lauzt viņus vai iedzīt pagrīdē un tad cerēt, ka viņi būs kā visi, ir naivi. Vienā brīdī sapratu, ka nav ko slapstīties. Tas, protams, bija lēciens nezināmajā. Tikpat labi varēja gadīties, ka mana karjera ar to beidzas. Bet tā laika valdības vadītāja Laimdota Straujuma, arī Solvita Āboltiņa bija ļoti atbalstošas un pretimnākošas.

    Ziniet, lai atzītos, vajadzīgs ļoti spēcīgs emocionāls lādiņš.

    Sapratu – ja kāds nedauzīs tās stikla sienas, kas ap šo uzceltas, un nelauzīs stereotipus, tad kļūs arvien trakāk,» stāstīja ministrs. Viņa ģimene nebija sajūsmā par šādu atzīšanos, taču, kā saka pats ministrs, «arī no mājām neizdzina».

    Toties bažas par to, ka šī atklātība varētu traucēt attiecībās ar kolēģiem pasaulē, gan nepiepildījās. «Pasaulē tas sen nav nekāds ārprāts un šausmas. Eiropas Savienībā gan premjeru, gan ministru līmenī ir geji, un viņi mierīgi strādā,» pauda Rinkēvičs.

    Ministra ikdiena šobrīd nebūt nav vienkārša. «Daudziem šķiet, ka ārvalstu ministram gan ir laba un smalka dzīve: braukā pa ārzemēm, ēd ko garšīgu, dzer konjaku un pīpē cigārus. Tā īsti nav. Mans ikdienas darbs ir neveselīgs,» atklāja ministrs. Lai uzturētu sevi labā fiziskā formā, četras piecas reizes nedēļā Rinkēvičs sporto. Bet mazināt stresu viņam vislabāk palīdz klasiskā mūzika un laba angļu literatūra.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē