• Aktieris Maksims Busels: Šobrīd mana sirds ir brīva, bet primāra ir karjera

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    29. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Maksims Busels
    Foto: F64
    Maksims Busels
    Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktierim Maksimam Buselam krīzes laiks ir iespēju brīdis – nupat viņš nospēlējis režisora Vladislava Nastavševa izrādēs Trīs māsas un Melnraksts. Viņš arī pielicis savu roku bijušās mīļotās online vintage veikala tapšanā un ķer iedvesmu ārzemju ceļojumos.

    Par sevi Latvijas baltkrievs saka – «esmu allaž kustībā».

    • Zoom monoizrādes
    • «Šis ir kovida laika risinājums. Pirmoreiz Rīgas Krievu teātra vēsturē izrādes notiek internetā. To laikā pārtopu arī par gaismotāju – regulēju vajadzīgo gaismu un ņemu talkā pat piecu litru burku specefektiem.»

      • Amulets
      • «18. dzimšanas dienā to saņēmu dāvanā no tēva. Rotkaļa veidotajā amuletā tēvs ielika pamatīgu ideju: B ir mana uzvārda pirmais burts, bet busel baltkrievu valodā nozīmē stārķis. Putna figūra redzama piekariņā. Tas savijas ar manu dejas kaislību. Amuletu nēsājot, allaž jūtu atbalstu. Ja ļauj izrādes tērps, amuletu nēsāju arī, būdams uz skatuves.»

        • Retro velosipēds
        • «Braucamais ir ne vien mans pārvietošanās līdzeklis, bet arī labākais draugs. To pirms 10 gadiem man uzdāvināja ome.»

          • Tetovējumi

          «Frēzijas man ir simboliskas – tieši šīs puķes pirmajā randiņā uzdāvināju savai bijušai draudzenei. Tās saistās ar manas dzīves mūzu, kurai pateicoties es nokļuvu teātrī. Kopā gan vairs neesam. Viņa atvēra vintage veikalu Love me forever, kura logo ir iekļauts frēzijas zieds. Es palīdzēju ar veikala radošā procesa organizēšanu.»

          «Mēness tapa laikā, kad laidu klajā dziesmu Uz mēness, veltīju šo tetovējumu Sandrai Kļaviņai.»

          Ar skaitli 1900, kas uztetovēts sirds rajonā, saistās izrāde 1900. Leģenda par pianistu. Par lomu izrādē saņēmu Spēlmaņu nakts nomināciju. Ar to saistās arī kāds jociņš, kuru pamanīja kolēģi, kad filmējos Kijevā. Pulksten 19.00, kad parasti sākas izrādes, nogurušais aktieris atdzīvojas. Latvijas karte ir atgādinājums, ka mājas man ir allaž līdzās. Ļoti skumstu pēc Rīgas, būdams ārzemēs.

          Mežāža zvaigznājs tapa par godu manai zodiaka zīmei.»

          • Ceļojumi

          «Esmu allaž kustībā, nemāku sēdēt bez darba. Pat atpūtā uz Itāliju devos ar Trim māsām – mācījos tekstu. Dievinu Itāliju, tās iedvesmojošo skaistumu var baudīt vienmēr. Bez tūristu pūļiem nobildēties pie Trevi strūklakas bija unikāli. Mani vilina skaistas vietas, kur neesmu bijis, – Maiami un Sanfrancisko.»

          • Skatītāju dāvinātie ziedi

          «Saka – teātris ir skatītājiem, tādēļ viņu iespaidi man ir vissvarīgākie. Sākumā nevarēju pieņemt skatītāju dāvinātos ziedus, jo uzskatīju, ka neesmu tos pelnījis, jo esmu tikai jauns aktieris.

          Puķes pārdāvināju kolēģēm, bet tad kāda kolēģe mani pārliecināja, ka tie ir nopelnīti.

          Tagad cenšos izbaudīt prieka un skaistuma mirkļus. Fanoju par skaistajiem ziediem un vienlaikus par to traģisko īslaicīgumu. Savulaik man patika kaltētie ziedi. Tas tāds apliecinājums, ka arī nāve var būt skaista. Vispār sapņoju atvērt savu ziedu veikalu, kas būtu līdzās ziedu audzētavai. Veikalā man būtu arī franču vai itāļu gaisotne.»

          • Mīlas lietas

          «Šobrīd mana sirds ir brīva, primāra ir karjera. Jā, man mēdz būt vientuļi, bet esmu jau apradis, smejot sevi saucu par sublimācijas meistaru – visu izlieku uz skatuves. Mana sirdsapziņa un atbildība pagaidām neļauj veidot attiecības. Lai labāk esmu vientuļš, nevis izjūtu vainu.

          Savulaik daudzi bija šokā par manu draudzību ar 21 gadu vecāku aktrisi Sandru Kļaviņu. Primitīvi sprieda par mums. Uzskatu, ka dvēselei nav vecuma. Mums bija īpaša platoniska saikne. Arī viņa sevi darbā izlika visu. Sanāca, ka palīdzējām viens otram atjaunot enerģiju, mums bija tāda kā dvēseļu terapija. Mēs kopā arī ceļojām. Komunicējām retāk, kad es atkal sagāju kopā ar meiteni, ar kuru biju pašķīries. Ar Sandru joprojām sazināmies, viņa ir lieliska un sievišķīga!»

          • Parfīms

          «Savulaik saņēmu dāvanā Carolina Herrera 212 men smaržas. Esmu izmēģinājis arī citas, bet pie šīm tik un tā atgriežos.»

          • Iemīļotais ēdiens

          «Esmu sajūsmā par itāļu ēdienu vienkāršumu un garšu. Savējie zina, ka man ir jādāvina ēdiens – desa, rieksti, augļi –, jo darbā stresa dēļ zaudēju svaru.»

          • Lielākais nedarbs

          «Mamma smēķēja. Kad biju mazs, vēlējos viņu iepriecināt ar brokastīm. Paņēmu viņas cigaretes, drupināju tās krūzē, aplēju ar aukstu ūdeni un nevarēju saprast, kāpēc tēja neizdodas. Redzot nekārtību, mamma sarāja mani, bet, sapratusi, ko tad es daru, pasmējās par manu izdomu.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē