• Aktiera Hirša paralēlā dzīve. Par to viņš izvairās runāt…

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    10. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Latvijas Nacionālā teātra aktieris no radoša darba brīvajā laikā dara ko tādu, par ko labāk noklusētu.

    Aktieris Juris Hiršs ikdienu vada laukos un izrādās – tuvējā teritorijā nodarbojas ar medīšanu. «Reiz aizgāju paziņam līdzi par dzinēju, un man iepatikās. Izgāju kursus, nokārtoju eksāmenus, un tagad esmu pilntiesīgs mednieks. Šobrīd ir sezona, kad var medīt mežacūkas un bebrus, un par iztikšanu ģimenē nav jāuztraucas,» saka viņš. Turklāt bieži var būt dabā, kas ir ļoti veselīgi.

    Aktieris atzīst – ne vienmēr gribas par šo savu nodarbi runāt, jo novērojis pārspīlēti zaļu domājošo cilvēku nievājošu un brīžiem pat naidīgu attieksmi pret medniekiem. «Daudzi nemaz nesaprot, ko īsti mednieks dara. Viņiem liekas, ka iznīcina dzīvo radību, lai gan patiesība ir pavisam citāda. Īstenībā mēs esam pat ļoti zaļi domājoši. Mednieki izšauj slimos dzīvniekus un tos, kas ir vājāki, lai dabā vairojas stiprākie. Piemēram, briežus ar ļoti skaistiem ragiem neviens nešauj. Ragi dzīvniekiem ir nozīmīgs indikators. Un svarīgi, lai tie, kuriem ir kroplīgi ragi, nesavairotos,» stāsta aktieris.

    Juris stāsta, ka no medījuma gaļas prot pagatavot gardas kotletes. Maļot gaļu, noteikti jāpievieno nedaudz treknumiņa. «Taču mana sieva Laura ir vislabākā gatavotāja, ne velti pat Mārtiņš Rītiņš viņu slavēja kādā raidījumā,» lepojas Hiršs. «Savulaik mana mamma sacīja, ka viņai jāatver savs restorāns, un tad pie viņas brauktu cilvēki no visas pasaules,» tā Juris.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē