• Baltijas ceļa jubilejas laikā sadeg Interfrontes līdera auto

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    3. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pašā Rīgas centrā mēneša laikā liesmas aprijušās namsaimnieka, bijušā Interfrontes vadītāja ģimenes divus automobiļus.

    Kad Latvija augusta beigās ar dažādiem pasākumiem vērienīgi atzīmēja Latvijas Tautas frontes rīkotā Baltijas ceļa 30. gadskārtu – vienu no Atmodas laika nozīmīgākajiem notikumiem, pašā svinību karstumā 26. augustā ap pusnakti Rīgas centrā liesmas pārņēma kāda Krišjāņa Valdemāra nama pagalmā novietotu Nissan markas auto.

    Likteņa ironija, bet nodegušais 11 gadus vecais auto, tāpat kā daļa no nama, kura pagalmā notika ugunsnelaime, pieder Latvijas PSR Komunistiskās partijas inspirētas sabiedriskās organizācijas LPSR Internacionālā Darbaļaužu fronte bijušajam līderim Anatolijam Aleksejevam.

    Interfronte laikā no 1989. līdz 1991. gadam cīnījās par PSRS saglabāšanu un strikti iestājās pret Latvijas neatkarības atjaunošanu.

    Pēdējās Augstākās Padomes deputāts Aleksejevs, kurš Atmodas laikā bija viens no aktīvākajiem Latvijas pretiniekiem, atjaunojoties Latvijas Republikai, kādu laiku paprotestēja pret Latvijas atdzimšanu, tad politikai meta mieru un kopā ar ģimeni – diviem brāļiem – atguva grezno tēva īpašumu Rīgā. Kopš tā laikā viņš ir zināms kā līdzīpašnieks vienam no vērtīgākajiem Rīgas namiem Krišjāņa Valdemāra ielā un apsaimnieko aptuveni trešdaļu lielās celtnes.

    Vietējie iedzīvotāji atzina – ne pirmo reizi šovasar mājas pagalmā nodeg auto.

    Pirms aptuveni mēneša teju vai tajā pašā vietā liesmojusi cita Nissan markas automašīna. Vietējie gan notikušo nesaistīja ar to, ka degšana notikusi Baltijas ceļa atceres laikā. Izskanēja cita versija – iemesls pēkšņai auto degšanai varētu būt tas, ka jau kādu laiku nama īpašnieki, kas visi ir Aleksejeva ģimenes locekļi, īsti nevarot vienoties par katra apsaimniekojamo daļu lielumu. Īpašuma apsaimniekošanas laikā esot sanācis tā, ka Anatolija Aleksejeva saimniecībā nonācis vairāk apdzīvojamās platības, nekā viņam pienākoties.

    F64
    F64

    PDz sazinājās ar Anatoliju Aleksejevu, kurš apstiprināja, ka tiešām viņa 11 gadus vecais auto, kurš līdz šim uzticīgi kalpojis un bijis labā braukšanas kārtībā, pēkšņi nodedzis. «Jā, un tad pirms neilga laika dāmai, kura ir man ļoti tuva radiniece, arī sadega Nissan auto. Tas notika kādus divus metrus no vietas, kur tagad stāv tas, kas palicis pāri no mana Nissan. Par nesen notikušās degšanas iemeslu man ziņu no policijas vēl nav, jo nav ekspertīzes slēdziena, bet par iepriekšējo gadījumu policija teica – mašīna esot pati aizdegusies,» atzina Aleksejevs.

    «Neesmu ne ugunsdzēsējs, ne policists, man speciālistiem jātic. Vienīgais, ko varu teikt – baigi traki, ka ražo mašīnas, kuras pašas no sevis pēkšņi aizdegas,» ar ironiju balsī sacīja Aleksejevs un piebilda – pats ļoti vēlētos zināt patieso iemeslu.

    «Ja tur kāds vainīgs, varbūt varat palīdzēt viņu noķert. Ja tiešām mans auto būtu nodedzināts, gribētu zināt, kas to izdarījis. Mašīna man bija mīļa un laba. Biju pie tās pieradis. Protams, ka tā bija apdrošināta, bet par to, ko man samaksās atlīdzībā, pie tikpat laba auto jau netikšu,» pauda Aleksejevs.

    Valsts policijā PDz pavēstīja, ka saistībā ar 26. augustā notikušo Nissan X-Trail dedzināšanu ir uzsākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu bojāšanu, ja tas izdarīts ar dedzināšanu. Par iepriekšējo dedzināšanas gadījumu Krišjāņa Valdemāra ielas nama pagalmā tiesībsargājošās iestādes komentārus pagaidām nevar sniegt, jo policija nolēmusi krimināllietu neierosināt, bet lietas materiāli šobrīd atrodas prokuratūrā, kur nosūtīti pārbaudei.

    Vairāk par šo mīklaino atgadījumu lasiet žurnālā Privātā Dzīve!

    • Baltijas ceļa jubilejas laikā nosvilina interfrontes līdera Anatolija Aleksejeva auto
    • Kāzu bums: Ansis Pūpols grezni nosvin muižā, Dueta Sandra līderis Andris Brīnums vairs nav atraitnis, Augstskolas īpašnieks Aigars Rostovskis dodas svinēt uz Indiju.
    • Atklāts politiķa Roberta Putņa pikantais noslēpums
    • Saimniekšova sensācija – dullu latgalieti iekāro 700 sievietes!
    • Šlāgermūzikas zvaigznes Arta Šimpermaņa neparastais dzīvesstāsts
    Privātā Dzīve nr36

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē