• 5 lietas, kas raksturo Jāni Krīvēnu jeb Krivenchi

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    7. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram un no publicitātes materiāliem
    Liela daļa TV3 šova Balss maskā skatītāju ir neizpratnē, kas tas par čali Krivenchi detektīvu rindās?

    Glābj muzicēšana grupā Singapūras satīns

    Šodien latviešu repa grupa Singapūras satīns, kuras līderis ir Krivenchi jeb Jānis Krīvēns, jauniešu vidū ir topā – grupai iznākuši divi albumi, bet vairākiem klipiem YouTube ir vairāk nekā miljons skatījumu. Dziesmas Piededzini Mann klips skatīts pat teju 4 miljonus reižu. Grupā Krivenchi sevi dēvē par Salvadoru da Lean un Burlaku.

    Kādā intervijā Krīvēns atklāj, ka 2015. gads bijis izšķirošs – viņš bija iekūlies lielos parādos, reperim nebija ne izglītības, ne darba un kādu brīdi pat dzīvesvietas. Krīvēns neslēpj – viņam bijušas pat domas par pašnāvību, bet repa apvienība Singapūras satīns palīdzējai šo krīzi pārvarēt.

    «Ja nebūtu Satīna, es, visticamāk, būtu cietumā, zārkā vai uz kāda zvejas kuģa pie Norvēģijas.

    Satīna džeki, mūsu vājprātīgā uzdzīve un mūzika tajā laikā bija kā kruķis, pie kura pieturēties. Tas man bija galvenais iemesls, kādēļ no rīta izkāpt no gultas,» intervijā žurnālam Ir sacījis Krivenchi.

    Nodzirda slavenības

    Lielu atpazīstamību sabiedrībā viņš guvis, pateicoties savam provokatīvajam YouTube raidījumam Pāļa bazārs, kurā piedalījušies tādas slavenības kā pasākumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare, dziedātājs Ainars Mielavs, aktrise Dārta Daneviča, rakstniece Karīna Račko un citi. Tajā viņš aicina sabiedrībā populārus cilvēkus uz sarunu, kuras laikā dzer šotiņus – sākot ar vieglākiem dzērieniem un beidzot ar smago artilēriju.

    Raidījumam ir prāvs fanu pulks, jo kuram gan nepatīk pavērot, kā noreibst slavenības. Krivenchi ir arī podkāsta Pēdējā pilīte autors. Reiz tur tika intervēts arī Valsts prezidents Egils Levits. «Kad biju tikai Satīnā, tad es, iespējams, radīju priekšstatu, ka visu dienu tikai lietoju narkotikas, dzeru, rakstu repu. Man gribējās parādīt, ka varu arī citu ko. Mēģināju maksimāli diversificēt sava radošuma spektru un tā nonācu līdz podkāstam Pēdējā pilīte un Pāļa bazāram,» savulaik intervijā TVNET stāstījis Krivenchi.

    Savulaik bija attiecībās ar Beta Beidz

    Trīs gadus Krivenchi bija attiecības ar blogeri Beta Beidz. Taču pirms gada pāris izšķīrās.

    «Bija jau tā jocīgi sākuma posmā pēc šķiršanās. Tomēr trīs gadus katru dienu kopā.

    Pieradums ļoti liels. Un pēkšņi vienā dienā, bez pārejas perioda, pilnīgi cita ikdiena. Bet nu jau mēs ar mazo sunīti Pūču esam iemācījušies dzīvot divatā. Izšķīrāmies kā draugi, mums arī tagad ir labas attiecības,» intervijā žurnālam OK atklājis Jānis. Šobrīd viņš esot brīvs un dabūjams.

    Pastrādājis Anglijā

    Pirms 10 gadiem Jānis gadu nostrādāja noliktavā Lielbritānijā. Turp devies uzreiz pēc vidusskolas beigšanas, jo esot bijis, kā pats saka, sūdīgi ar naudu. Tolaik – 2009. gadā – pasaulē valdīja krīze. Īsi pirms aizbraukšanas viņš pāris mēnešus pastudēja LU vēsturniekos, pēc atgriešanās dzimtenē – nedaudz Turībā, bet nevienu augstskolu tā arī nav pabeidzis. «Mani tracina akadēmiskā vide,» saka viņš.

    Adoptējis no patversmes suni

    Lai arī ārēji Krivenchi var šķist lecīgs, runājot par savu suni, viņš ir ļoti emocionāls.

    «Man jāatzīstas, ka visu mūžu biju pārliecināts, ka esmu kaķu cilvēks. Līdz 2018. gada novembrī patversmē Ulubele iepazinos ar Pūču. Saka, ka suns izvēlas cilvēku, ne cilvēks suni, un tajā momentā, kad viņu izveda pa durvīm uz dienišķo pastaigu, man ķermenim cauri izgāja mīlošs siltums, kādu līdz šim nebiju sajutis ne no viena cita dzīvnieciņa,» Instagram savā profilā raksta Jānis.

    Viņš atzīst, ka pekinieša šķirnes suni Pūču neuztver vienkārši kā mājdzīvnieku, bet gan kā savu draugu un attiecīgi pret viņu cenšas arī izturēties. «Pēdējais gads man bijis te augšā, te lejā, ja nebūtu Pūča, es nezinu, kā gada sākumā būtu no rītiem savu pakaļu izvilcis ārā no gultas. Es varu uzmest sevi, cik vien uziet, bet es nekad neuzmetīšu Pūču. Viņš ir labākais antidepresants, kādu esmu pazinis.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē