• 29 gadu vecumā mūžībā devies talantīgais mūzikas producents Matīss Runtulis

    Slavenības
    Privātā dzīve
    Privātā dzīve
    7. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Pāragri mūžībā devies talantīgais mūzikas producents Matīss Runtulis, kurš bija zināms arī kā Mr. Myster.

    Ar skumjo ziņu sociālajā tīklā Facebook šodien dalījās Matīsa mamma Sanita Tauriņa.

    "Vakardienas rīts mums atnesa nežēlīgu ziņu – mūsu mīļais Matīss ir aizgājis un nekad vairs neatgriezīsies. Tas ir ļoti sāpīgi un tagad to ir jāmēģina aptvert. No mums ir paņemts viss. Nekas vairs nav palicis – vien pilnīgi iztukšots skatiens nākotnē.

    Matīss bija ļoti LABS cilvēks. Viņš bija sirsnīgs un pārlieku dāsns. Laikam viņa jūtīgums bija tas, kas viņu salauza. Mēs viņu nenosargājām un tagad mums ar to ir jādzīvo. Mīļie vecāki, sargiet savus bērnus no JAUNĀ ĻAUNĀ. Esiet acīgi, uzstājīgi, ja nepieciešams – metiet toleranci pie malas un lieku reizi pārliecinieties, ka ļaunais Jūs neaptin ap pirkstu. Tas uzglūn un gaida mirkli, kad Jūsu mīļie būs nepasargāti, lai pavedinoši ieripotu, iedūmotu, ielītu un beigās pārņemtu visu.

    Mēs cīnājāmies, bet TAS uzvarēja. Matīss, mēs Tevi ļoti, ļoti mīlam.

    Tavi vecāki

    Sanita un Viktors"

    Matīsa draugs multimākslinieks Rihards Fedotovs dalījies domās un atmiņās savā Facebook kontā:

    "Matīss.. Tu vienmēr paliksi manā sirdī un domās. Tu biji dziļš un sirsnīgs cilvēks, labs draugs un ideju nesošs mūziķis. Esmu daudz no Tevis mācījies un guvis, un zinu, ka neesmu vienīgais.. Ļoti skumji ir, bet mēs varam vainot arī sevi un padomāt par svarīgo, ko spējam ietekmēt ar kripatiņu savas enerģijas.. Pēdējais elektroniskais solo albums ir viens no unikālākajiem latviešu darbiem, manuprāt..

    Matīss nebaidījās riskēt un būt patiess mūzikā.

    Tieši pirms dažām dienām atradu to savā datorā un aizdomājos par mūsu sarunu par Aphex Twin un cilvēka personīgo sarunu ar mākslu, kas Latvijā ir tik aplama un balstīta uz pagātnes estrādes «grandu» kultūras un lauku intelekta pieprasījumu. Ja Latvijas TV un radio nebarotu jau tā aprobežotos prātus ar vēl lielāku seklumu, mums nebūtu tik daudz nelaimīgu mākslinieku, kas meklē izraušanos no šīs depresīvās realitātes. Ceru, ka mēs katrs uzdrīkstēsimies par to nostāties, lai cik skarbi un šokējoši būtu mūsu vārdi.

    Šo līkni vērot ir tiešām traģiski, lai arī man personīgi nav tiešs sakars ar profesionālu darbību savā dzimtenē. Tādi kā Matīss ir vēl un šie ziedi mums ir jālaista un jānovērtē, jo tikai šis ir mūsu papildinājums pasaulei, nevis padomju kultūras veidota estrāde lauku prātiņiem."

    Tāpat Matīss Runtulis ar priekšnesumu uzstājās Riharda TEDx runā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē