• Aktieris Ivars Krasts 42 gados krasi maina savu dzīvi

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    17. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ivars Krasts.
    Foto: F64
    Ivars Krasts.
    Jaunā Rīgas teātra aktieris Ivars Krasts bija nominēts «Lielā Kristapa» balvai kā labākais galvenās lomas tēlotājs. Šoreiz šī balva tika Kārlim Arnoldam Avotam, taču Krasts nākamgad varētu startēt pavisam citā kategorijā.

    Ivaru Krastu žurnāls «Privātā Dzīve» sastapa «Lielā Kristapa» ceremonijā, kur viņam bija cerība saņemt labākā aktiera balvu. Atzinīgi tika novērtēts Krasta sniegums Mārča Lāča komēdijā «Revolūcija». Tas, ka šoreiz palicis bešā, Krastu nemaz neskumdina. Viņam ir lieli nākotnes plāni, un, ja veiksies labi, jau pavisam drīz viņš pieteiks sevi jaunā ampluā.

    Ivars atklāja, ka pagājušajā rudenī sācis studēt kinorežiju Latvijas Kultūras akadēmijā. Līdz šim viņš bieži ir piedalījies studentu filmās, un, iespējams, drīz tādu radīs arī pats. Aktierim ir 42 gadi, un drīz būs 20 gadi, kopš viņš spēlē uz Jaunā Rīgas teātra skatuves. Tāpēc sagribējās pārmaiņas.

    «Vienā brīdī jutu, ka es kā radošs cilvēks esmu apstājies. Prasījās kāds jauns impulss.

    Turklāt man ļoti interesē pašam kaut ko radīt. Gribu saprast, kā kino top no otras puses,» skaidroja viņš.

    Ivaru aizrauj pasaules vērošana caur kameras aci, tāpēc jau vairākus gadus viņš darbojas arī, būdams fotogrāfs. Pirms 10 gadiem viņš pārsteidza ar personālizstādi «Ārā iešana», kurai viņu iedvesmoja kolēģi aktieri. Bildējot viņus, Ivars gribēja saprast, vai, nonākot pavisam citā, tikai viņiem raksturīgā vidē, aktieri patiešām ir paši – bez tēla un lomas.

    Radošu piepildījumu Ivars meklējis arī mūzikā, darbojoties grupā «100 baltas dvēseles». Kopā ar mūziķiem Mārtiņu Jansonu un Alisi Josti ierakstīti arī albumi. Ivars ne tikai dzied, bet arī spēlē saksofonu.

    Krasts atzīst – šis viņam ir ideāls laiks kaut kā jauna apgūšanai – studiju uzsākšanai. «Tā kā teātrī pašlaik nenotiek aktīvs mēģinājumu process, man atliek laiks studijām. Jūtos patiešām iedvesmots. Ir interesanti atkal satikt dažus pasniedzējus, pie kuriem pirms 20 gadiem studēju aktiermeistarību,» sacīja viņš.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē