• Šarmantās un kaprīzās skaistules – acālijas

    Acālija
    Indra Ozoliņa
    29. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    6/7Agrās šķirnes

    Agrās šķirnes

    ‘Ambrosiana’. Mūžzaļa, agrīna šķirne (zied no oktobra līdz decembrim). Ziedi pildīti, piltuvveida, ar nedaudz viļņotu vainaglapu malu, lieli, diametrā līdz 7 cm, aveņsarkani, ar ķiršu brūnu punktojumu uz augšējām vainaglapām.

    ‘Bertina’. Mūžzaļa, agrīna šķirne (zied no oktobra līdz janvārim). Ziedi klaji, plati piltuvveida, lieli, diametrā līdz 10,5 cm, karmīnrožaini, uz augšējām vainaglapām tumšs asinssarkans punktojums.

    ‘Delizia’. Mūžzaļa, agrīna šķirne (zied no decembra līdz janvārim). Ziedi ar dubultu vainagu un pildīti, piltuvveida, nelieli, diametrā līdz 4 cm, spilgti rožaini, uz augšējām vainaglapām tumšāk sarkans punktojums.

    ‘Hellmut Vogel’. Mūžzaļa, ļoti agra šķirne (zied no oktobra līdz janvārim). Ziedi puspildīti līdz pildīti, plati piltuvveida, ar viļņotu vainaglapu malu, lieli, diametrā līdz 9 cm, karmīnsarkani, uz augšējām vainaglapām neuzkrītošs ķiršbrūns punktojums.

    ‘Kaprīze’. Mūžzaļa, agrīna šķirne (zied no novembra līdz februārim). Ziedi puspildīti līdz pildīti, plati piltuvveida, ar nedaudz viļņotu vainaglapu malu, lieli, diametrā līdz 8,5 cm, divkrāsaini – balti ar neregulāru sārtu svītrojumu. Uz augšējām vainaglapām neuzkrītošs zaļgans punktojums. Selekcionāri Kārlis Bauers un Dzintra Getliņa.

    ‘Madame Marcel de Paepe’. Mūžzaļa, agrīna šķirne (zied no decembra līdz februārim). Ziedi pildīti, ļoti plati piltuvveida, ar viļņotu vainaglapu malu, lieli, diametrā līdz 8 cm, balti, uz augšējām vainaglapām koši zaļš punktojums.

    ‘Oranje Boven’. Mūžzaļa, agrīna šķirne (zied no decembra līdz februārim). Ziedi puspildīti līdz pildīti, zvanveida, ar nedaudz viļņotu vainaglapu malu, diametrā līdz 6 cm, sarkanīgi oranži, uz augšējām vainaglapām ķiršbrūns punktojums.

    ‘Paul Schäme’. Mūžzaļa, agrīna šķirne (zied no janvāra līdz februārim). Ziedi pildīti, plati piltuvveida, lieli, diametrā līdz 7 cm, viļņotām daivu malām, lašu rožaini ar vieglu rožainu tonējumu un ķiršsarkanu punktojumu uz augšējām vainaglapām.

    ‘Stella Maris’. Mūžzaļa, agrīna šķirne (zied no janvāra līdz februārim). Ziedi pildīti, plati piltuvveida, diametrā līdz 7 cm, daivu malas nedaudz viļņotas, balti ar purpursarkanu punktojumu uz augšējām vainaglapām.

    ‘Weiβe Schäme’. Mūžzaļa, agrīna šķirne (zied februārī). Ziedi pildīti, plati piltuvveida, lieli, diametrā līdz 6,5 cm, stipri viļņotām daivu malām, balti ar vieglu rožainu tonējumu un nelielu zaļu punktojumu uz augšējām vainaglapām.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē