• «Gribas kādam ievilkt ar sūdainu koku,» Daneviča, Dzenīte un citas mammas-influenceres sper zemi gaisā

    Ģimene
    Santa.lv
    Santa.lv
    31. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Canva/publicitātes foto
    Vakar, 30. maijā norisinājās ikgadējā «GOLIN Influenceru indeksa 2024» svinīgā rezultātu paziņošana. «Gribas kādam ievilkt ar sūdainu koku»

    Vakar, 30. maijā norisinājās ikgadējā «GOLIN Influenceru indeksa 2024» svinīgā rezultātu paziņošana. Tajā tika apbalvoti pagājušā gada ietekmīgākie satura veidotāji vairākās kategorijās.  

    Jomā «Ģimene» žūrija lēmusi balvu nepiešķirt, vēršot uzmanību uz to, kā savā saturā, kurš uzskatāms arī par apmaksātu sadarbību, iekļaujam savus bērnus. Šajā kategorijā par ietekmīgākajām tika nosauktas «@amanda_gein», «Medium» – @santaniim, «Makro» – @rutadvinska.

    Žūrijas vārdā tika nolasīts izvērsts skaidrojums un novēlējums satura veidotājiem un Latvijas sabiedrībai.

    Par šādu pasākuma iznākumu mierā nav ne viena vien Latvijā zināma influencere.

    Četru bērnu mamma Elīna Herberta (@storyaboutus) teic: «Man sen nav bijis tā, ka mugura notirpst no tā, kā gribas aiziet un ievilkt kādam pa muguru ar sūdainu koku. Šis liekas tāds marasms. Milzu fui no manis visai Golin pasākuma rīkotāju komandai par tādu kaunināšanu.»

    Elīna arī atceras pagājušā gada pasākuma norisi, kurā tika nominēta «Ģimenes» kategorijā un, kuru apmeklēja kopā ar vīru: «Briesmīgākais pasākums, kurā jebkad esmu bijusi. Ar to, cik nepieklājīgi izturējās cilvēki. Man bija neērti, ka esmu tur. Pasākums jau tā ir gaļaks, bet šoreiz viņi pāršāva pār strīpu.»

    Influencere šai tēmai veltījusi arī atsevišķu ierakstu sakot: «Nu ieliec kādu sirsniņu bērnu dēļ. Gribas taču no šiem «produktiem» kādu zelta stundas maizes riku, kas tad cits var tām mammām asti celt kā bērnu bildes.»

    Savu viedokli izteikusi arī aktrise Dārta Daneviča: «Ar to influenceru pasākumu ir pavisam traki. Golin – vispirms paši izvirza ģimenes kategoriju, kur saliek cilvēkus, kas publisko savu ģimenes dzīvi. Pēc tam paši nosoda šo publiskošanu un nepiešķir balvu.»

    Influencere un trīs dēlu mamma Kristīne Dzenīte īsi pēc pasākuma dalījās savās emocijās: «Nominācijā «Ģimene» netika nosaukts uzvarētājs, bet tika nolasīta lekcija par bērnu izmantošanu saturā. Kāpēc tas bija jāpieļauj? Tas bija ļoti nesmuki. Šis bija visnepatīkamākais veids, kā nodot vēstījumu sabiedrībai.»

    Linda Paulauska, kura pirmo gadu nominēta kategorijā «Ģimene» atzīst: «Es jutos neveikli atnākot uz šādu pasākumu ar savu ģimeni. Kad dzirdējām izteicienu «Bērns produkts» biju šokā. To dzirdot, mēs piecēlāmies un izgājām ārā. Šis pasākums mums beidzās. Nebiju gatava klausīties nekorektu un uz saviem uzskatiem balstītu viedokli.»

    No pasākuma ar nepatīkamu pēcgaršu mājās devusies arī TV raidījumu vadītāja Kristīne Beitika: «Man ir žēl, ka tik talantīgus un man iemīļotus kolēģus šādi izķengā.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē