• Aktuālākie somu modeļi vasarai. Uzzini, kā kombinēt!

    Skaistums un mode
    Liene Kozlovska
    4. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tuvojoties vasarai, pat vēl vairāk nekā jaunu kleitu gribas jaunu somu – tādu, lai būtu gan ērta un praktiska, gan vasarīga, gan, protams, moderna. Aplūkojam jaunākās tendences somu modes pasaulē.

    1. Liela un vēl lielāka

    Oversize somas savu popularitāti nezaudē jau gadiem, tikai nu tās kļuvušas vēl lielākas – vairs ne L vai XL, bet gan XXL izmērs. Tāda, lai pietiek vietas gan datoram, gan pusdienu kārbai, gan grāmatai, gan kosmētikas makam un vēl citām lietām – visam, bez kā savā ikdienā nevaram iztikt.

    Ar ko kopā?

    XXL somu viegli pieskaņot gandrīz jebkuram tērpam. Ļoti harmoniski izskatās komplektā ar gariem svārkiem un kreklu. Interesanta nianse – lai gan modernajiem XXL somu modeļiem nereti ir gan neliels rokturis, gan gara siksna, modes dāmas to parasti nēsā tikai pie rokas, nevis plecā.

    159 € Massimo Dutti
    159 € Massimo Dutti

    2. Klačs – arī ikdienā

    Lakoniskās klačsomiņas ir viena no tendencēm, kas turpina uzņemt apgriezienus. Agrāk klači bija mazas somiņas, bet tagad nopērkami arī vidēja izmēra un pat tik lieli klači, kur var ielikt datoru. Starp citu, dažreiz pavisam vienkārši par klaču var pārvērst arī lakoniska modeļa parastu somu – tikai noņem siksniņu, kā to esot izdarījusi popmūzikas zvaigzne Rianna.

    Ar ko kopā?

    Savulaik klaču uzskatīja par tipisku vakara somiņu, kas nēsājama tikai komplektā ar greznu tērpu, bet tagad šīs somiņas iekarojušas arī ikdienas modi. Izvēlies košu krāsu un valkā kopā ar laiviņām vai loferiem.

    THEMOIRÈ – 215 € yoox.com
    THEMOIRÈ – 215 € yoox.com

    3. Jostas soma

    Jostas soma no sporta pasaules pārceļojusi uz ikdienas modi un, šķiet, tur iekārtojusies uz ilgāku laiku. Šosezon veikalos nopērkamas ļoti dažādas jostas somas – taisnstūra un kvadrāta formas, apaļas, ovālas…

    Ar ko kopā?

    Šis aksesuārs ne vien ir ļoti praktisks, bet arī lieliski papildina tērpu un dažreiz izmantojams jostas vietā. Piestāv gan garām žaketēm, gan kleitām, īpaši apģērbam casual, boho vai grunge stilā.

    12,99 € Reserved
    12,99 € Reserved

    4. Gluži kā spainītis

    Soma, kas nepārprotami izskatās pēc spainīša, ir īsts modes kliedziens. Tās specifiskā un unikālā formu padarīs tavu tēlu ļoti izteiksmīgu. Turklāt šāda somiņa ir arī apbrīnojami ērta un ietilpīga.

    Ar ko kopā?

    Neliela, ar interesantiem akcentiem papildināta spainīšsoma būs lielisks papildinājums vakara iznācienam. Bet lielākā izmēra somas harmoniski iederēsies arī ikdienas garderobē.

    49,90 € Zara
    49,90 € Zara

    5. Tabletīte

    Vidēja izmēra apaļa lakoniska soma jeb tabletīte ir viens no šāgada trendiem. Izvēle ļoti plaša – retro vai futūristiskā stilā, dekorēta ar metāla furnitūru, rotāta ar abstraktiem rakstiem vai aplikācijām.

    Ar ko kopā?

    Apaļa soma ar siksniņu piešķirs eleganci jebkuram tēlam. Īpaši stilīgi izskatīsies kopā ar romantiska stila drēbēm vai džinsa apģērbu.

    59 € Zara
    59 € Zara

    Vēl modē!

    • Minisomiņas, vislabāk – kādā košā krāsā. Dažas no šīm somiņām gan ir tik ļoti mazas, ka tur var ielikt tikai varbūt telefonu, tāpēc tās vairāk noder nevis lietu glabāšanai, bet kā dekoratīvs aksesuārs.

    • Pītās somas. Tās izskatās tā omulīgi un mīlīgi, bet galvenais – ļoti piestāv vasarai un vasarīgiem tērpiem, tāpēc no modes nesteidzas iziet.

    • Tote soma izceļas ar to, ka vienlaikus ir gan eleganta, gan ietilpīga un ērta, jo parasti tai iekšpusē ir vairāki nodalījumi, lai vienmēr ātri varētu atrast vajadzīgo, tātad soma, kurā droši var nēsāt līdzi visu nepieciešamo, nezaudējot stilu.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē