• Vēlos izveidot biznesu laukos! 1.sērija: Ar ko sākt?

    Aktuāli
    Katrīna Jaunslaviete-Ķipure
    9. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva
    4/6DACE DAMBERGA, "Daces zaļumi"

    DACE DAMBERGA, "Daces zaļumi"

    Stāsta DACE DAMBERGA, uzņēmuma Daces zaļumi vadītāja

    «Mana ideja atnāca pie manis pakāpeniski. Jau pirms mikrozaļumu audzēšanas mani vienmēr ir fascinējusi un uzrunājusi svaiga produkcija. Allaž esmu novērtējusi iespēju savu ikdienas pārtikas grozu papildināt ar lauku labumiem no dzimtās puses. Esmu tas cilvēks, kuram patīk izzināt jaunas un svaigas garšas.

    Kad strādāju Rīgā, diedzēju sev uz palodzes kressalātus, ko pievienoju salātiem vai izmantoju kā vakara uzkodu. Tajā laikā gan to vēl nesaskatīju kā biznesa ideju. Pēc divu gadu eksperimentiem ar sīrupu gatavošanu, dārzeņu audzēšanu, pasākumu vadīšanu svaigā gaisā un citām idejām nonācu pie mikrozaļumiem. Un sapratu, ka tie mani uzrunā un var kļūt par ko vairāk nekā palodzes dārziņu.

    Viss sākās pamazām – no pirmajām kastītēm savā dzīvoklī un pirmajiem eksperimentiem.

    Noliku sev mērķi – pārbaudīt šo ideju tirgū, audzēt nopietni. Protams, sākotnēji kastītes izskatījās kā jau eksperimenti, taču neatlaidība un vēlme virzīja uz priekšu. Gandarījumu sniedz sajūta, ka piedāvāju gardu, svaigu un kvalitatīvu produkciju, kas ir vērtīga un ērti iekļaujama ikdienas uzturā. Jutu, ka tā ir iespēja uzlabot cilvēku ēdienkarti.

    Mana biznesa attīstīšana notika pakāpeniski. Mans pirmais solis bija LLKC mācības, kuru rezultātā izstrādāju biznesa plānu. Tas ļāva saprast produkta izmaksas, plānot attīstību, noteikt produkta cenu. Biznesa plāns ļāva sakārtot un sastrukturēt ieceres un idejas, bet tas, ka ir struktūra un zināma kārtība, vēlāk atvieglo finansiālu lēmumu pieņemšanu.

    Noteikti ir vērts izpētīt, kādas atbalsta programmas darbojas katrā reģionā, lauksaimniecības jomā izpalīdzīgi ir LLKC. Šeit ir arī iespēja sastapt līdzīgi domājošus cilvēkus. Ļoti vērtīgi sākt ar demo ideju, ko vari parādīt tuvākajiem cilvēkiem vai iespējamajiem klientiem un saņemt atgriezenisko saiti. Ja tā ir pozitīva, tad jāķeras klāt realizācijai!»

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē