• Pārsteidzošs pāvērsiens Talsu pusē atrastā suņa stāstā

    Dzīvnieki
    Marta Kalniņa
    13. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Facebook
    Foto: Čapis savās jaunajās mājās.
    Facebook
    Pagājušajā nedēļā izskanēja sirdi plosoša ziņa – Talsu novadā bargajā salā un sniegā ceļa malā kāds pametis sunīti. Viņa meklēšanas un glābšanas sāgai līdzi sekoja simtiem cilvēku. Tagad noskaidrojies, kam šis suns piederējis, un kā tieši viņš pazuda.

    Līdzjūtīgi ļaudis vairākas stundas Talsu apkaimē meklēja nabaga dzīvnieku, kuru lielajā salā ceļa malā bija pamanījusi kāda sieviete. Viņa suni uzņemt savā auto nevarēja, jo dzīvnieks bija sabijies un iekampa viņai pirkstā. Tāpēc sieviete dalījās ar šo ziņu sociālajos tīklos, cerot, ka kāds sunim varēs palīdzēt. Šī ziņa nepalika nepamanīta, un jau pēc pāris stundām m norādītajā vietā meklēšanas darbus uzsāka vairāki dzīvniekmīļi un vietējās patversmes darbinieki. Suns tika atrasts. Lai gan dzīvnieks bija nobijies un sākumā reaģēja nikni, ātri vien aprada ar saviem glābējiem.

    Čapis bija nobijies un slēpās no saviem glābējiem pamestā sķūnī.
    Čapis bija nobijies un slēpās no saviem glābējiem pamestā sķūnī.

    Šajā pirmdienā suns tika nogādāts pie veterinārārsta. Pa šo laiku viņš bija ļoti pieķēries savam pagaidu saimniekam, un viņa klātbūtnē apskate notikusi bez grūtībām. Suns reaģēja mierīgi, ļāva veikt asinsanalīzes. Atklājās, ka sunim nav čipa, un arī tas tika atrisināts.

    Paralēli šiem notikumiem internetā tika izplatītas suņa fotogrāfijas ar cerību atrast viņa īsto saimnieku. Tā izrādījusies kāda pensionāre. Viņai nesen nācies pārvākties uz sociālo dzīvokli, kur nedrīkstot turēt mājdzīvniekus. Viņa suņa atradējiem ar asarām acīs pastāstīja, ka tādēļ savus mīluļus –

    suni Čapi un divus kaķus Muri un Grietu– ar sāpošu sirdi atdevusi patversmē.

    Patversmes darbinieki esot atbraukuši dzīvniekiem pakaļ pirms gadu mijas. Kundzei nebijia ne jausmas, ka Čapis pa ceļam ir pazudis.

    Uzzinot šo skumjo stāstu, suņa jaunie saimnieki nolēma adoptēt arī abus kaķus. Tāpēc devās uz pensionāres pieminēto patversmi «Ausma», lai tos sameklētu. Ne bez piedzīvojumiem, bet viņiem tas izdevās. Taču tā arī netapa skaidrs, kādos apstākļos patversmes darbinieki bija pazaudējuši sirmgalves suni, un kādēļ to neatklāja jau dienā, kad kopā ar brīvprātīgajiem piedalījās suņa meklēšanā.  

    Piektdien patversmes «Ausma» darbinieki beidzot publicēja savu redzējumu par notikušo. «Visi gaida no mums paskaidrojumus.

    Bet mums ir tik daudz darba,ka mums nav laika sēdēt sociālajos tīklus un rakstīt katram atbildes,» tā savu vēstījumu fesibukā iesāka viņi. Darbinieki bija plānojuši vest suni uz pagaidu mājām, jo patversme tobrīd bijusi pārpildīta. Turklāt mājas apstākļos dzīvniekam būtu mazāks stress.

    «Kad suns pie vārtiem tika ņemts laukā no mašīnas, viņš no stresa, kas ir tikai normāla dzīvnieka reakcija, sāka trakot,

    nomaucās no kaklasiksnas un aizskrēja,» pauž patversmes pārstāvji. Darbinieki uzreiz metušies sunim pakaļ, bet tas pazudis bez pēdām. «Jā, mūsu kļūda bija, ka nepublicējām ziņu par pazudušu suni sociālajos tīklos,» atzīst viņi un neslēpj – to nevarējuši darīt, jo nebijis suņa bildes. Viņi arī īsti nav spējuši atcerēties, kā tieši suns izskatījies. Meklēt Čapi sniegā un salā ieradušies tāpēc, ka izlasījuši ziņu feisbukā. Tad darbinieki vēl neesot zinājuši, ka Čapis ir viņu pazaudētais suns.

    Taču tagad trijotne – divi kaķi un Čapis, kuram, kā izrādās, esot jau 12 gadi, ir laimīgi kopā savās jaunajās mājās.       

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē