• 5 pārsteidzošas teorijas par citplanētiešiem

    Interesanti
    Santa.lv
    Santa.lv
    19. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    2/6Vai citplanētieši mēģina ar mums sazināties?

    Vai citplanētieši mēģina ar mums sazināties?

    Dzirdot par mistiskiem radio signāliem, kas uztverti Visumā, daudziem prātā nāk citu planētu iemītnieki, kas vēlas ar mums komunicēt. Patiesībā tie nekad nav bijuši citplanētieši.

    2019. gada pavasarī Pārksa (Parkes) teleskops Austrālijā uztvēra dīvainu signālu 980 MHz frekvencē, kas nāca no saulei tuvākās zvaigžņu sistēmas – Proxima Centauri. Zīmīgi, ka šajā radiofrekvenču joslā cilvēku un satelītu raidītos signālus uztver ļoti reti, tāpēc šis notikums piesaistīja īpašu zinātnieku uzmanību.

    Neizskaidrojamais signāls pēc uztveršanas nedaudz pārvietojies, it kā tas būtu raidīts no kustīgas planētas. Zinātniekus šis atklājums patīkami satraucis, taču viņi vienlaikus bija piesardzīgi, skaidrojot, ka vispirms jāpārbauda, vai tādi avoti kā komētas, ūdeņraža mākoņi vai pat cilvēku mākslīgi radītas tehnoloģijas nevarētu patiesībā būt radījušas citplanētiešu signāla atveidojumu.

    Proxima Centauri zvaigžņu sistēma atrodas 4,2 gaismas gadu attālumā. Viena no šīs sistēmas planētām – Proxima b ir par 17% lielāka, nekā Zeme, un tā riņķo ap zvaigzni Proxima Centauri. Tā kā planēta riņķo tieši savas zvaigznes apdzīvojamā zonā, pastāv uzskats, ka uz tās varētu būt ūdens šķidrā agregātstāvoklī.

    Tas savukārt liek domāt, ka šeit varētu arī eksistēt dzīvība. Tajā pašā laikā zinātnieki atklājuši, ka, ņemot vērā planētas sinhrono rotāciju ar zvaigzni, puse Proxima b vienmēr atrodas tumsā. Tāpat tiek lēsts, ka planētas virsma varētu būt klinšaina – līdzīgi kā uz Zemes.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē