• 5 iemesli, kāpēc rudie ir vislabākie

    Interesanti
    Marta Kalniņa
    18. novembris, 2023
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Alena Ozerova / Shutterstock
    Rudie kaķi ir leģendāri! Eksistē pat biedrība, kas pielūdz šos dzīvniekus gluži kā dievus. Kāpēc tik daudzi pasaulē uzskata, ka rižiki ir labākie kaķi pasaulē?
    1. Viņi nes veiksmi.
      Vispopulārākais mīts vēsta, ka ruds kaķis saviem saimniekiem nes ne tikai veiksmi un mīlestību, bet var arī pieburt finansiālu labklājību. Iegādājies rižiku, un redzēsi, ka nauda pati atripos.
    2. Viņi ir kinozvaigznes.
      Rudo kaķu neparasto skaistumu pamanījuši arī Holivudas režisori, seriālu producenti, mākslinieki un komiksu autori. Viņiem galvenās lomas tikušas daudz biežāk nekā citu krāsojumu kaķiem. Slavenākais, protams, ir Gārfīlds, taču ir arī Runcis Zābakos no multfilmas par Šreku, kas pazīstams jaunākajai paaudzei. Bet vecāka gadagājuma cilvēki no savas bērnības noteikti atceras runci Leopoldu. Rižiki gozējušies arī Disneja filmās. Atminēsimies kaut vai savvaļas rudo kaķi Tomasu O’Malliju multfilmā Aristokaķi. Romantiķi joprojām raud, kad atceras Odrijas Hepbernas skaisto rudo kaķi slavenajā filmā Brokastis «Tifanijā». Jaunākā paaudze noteikti atceras Hermiones Greindžeras rudo persiešu kaķi Blēžkāji no filmām par Hariju Poteru. Jā, saraksts ir ļoti garš.
    3. Viņi nav ar pliku roku ņemami.
      Starp izteikti rudajiem runčiem salīdzinoši biežāk sastopami agresīvi indivīdi. Interesanti, ka, eksperimentā, salīdzinot dažādu krāsu kaķu izturēšanos pret nepazīstamiem cilvēkiem, rudie kaķi visilgāk un vissparīgāk pūlējušies izrauties no svešinieka rokām. Citu krāsu kaķi ātrāk samierinājušies ar cilvēka roku spēku. Rižiki, kuru kažokā ir arī baltā krāsa, pēc dabas ir slinkāki, ar pēkšņiem enerģijas uzplūdiem, kam seko izlādēšanās.
    4. Viņi ir skaisti un fotogēniski.
      Rudais kažoka krāsojums ir kā tāds skaists dārgakmens, uz kuru raugoties uzlabojas garastāvoklis. Tas saistīts ar to, ka oranžā krāsa cilvēkiem asociējas ar sauli un vasaru, labvēlīgi ietekmē psihi un vispārējo ķermeņa stāvokli. Un vēl – rudie ir ļoti fotogēniski. Neatkarīgi no laika apstākļiem, apgaismojuma un atrašanās vietas vari būt drošs, ka foto ar rudu kaķi izdosies lielisks!
    5. Viņi ir harismātiskas personības, pašpārliecināti.
      Rudajiem nepatīk pārlieku liela uzbāzība, apkampšana un murcīšana. Nesēdēs saimnieka klēpī, kad vien tam ienāks prātā paglaudīt. Taču samīļošana arī rižikam ir ļoti vajadzīga, tikai viņam labāk tīk, ja saimnieks to dara neuzbāzīgi, neuzspiežot savu gribu un ļaujot kaķim izvēlēties – palikt uz dīvāna vai tomēr pārcelties uz klēpi.
      Interesanti! Rudā krāsā visbiežāk dzimst runči. Novērots, ka vidēji no katriem pieciem rudiem kaķiem tikai viena ir kaķene. Kaķenēm sarkanīgais tonis kažokā daudz biežāk mijas ar baltu un melnu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    2 komentāri

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē