• Vai vecumā biežāk jāčurā?

    Veselība
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Man ir 80 gadu un bieži – apmēram ik pēc trim stundām – jāiet čurāt. Naktī tas ir ļoti traucējoši. Vakaros sapampst kājas. Vai tas ir no vecuma vai arī izveidojies tāds paradums?

    Tas nav paradums – tā ir niktūrija, kas raksturīga gados vecākiem cilvēkiem. Proti, naktīs izdalās vairāk urīna, nekā urīnpūslis spēj izturēt, un tāpēc vairākas reizes jāceļas, lai apmeklētu tualeti. Šī problēma atkarīga gan no urīnpūšļa, gan no citu orgānu darbības. Spriežot pēc rakstītā, šajā gadījumā tā galvenokārt saistīta ar sirds un asinsvadu sistēmas traucējumiem vai slimībām, kad šķidrums, kas pa dienu krājas tūskas veidā, naktī iesūcas atpakaļ asins plūsmā un izdalās laukā ar urīnu. Tad var būt problēmas arī ar nierēm.

    Ieteicams vispirms pierakstīties pie terapeita un kardiologa, lai noskaidrotu niktūrijas cēloņus, un pēc tam arī pie urologa. Iespējams, ārsts izrakstīs urīndzenošus līdzekļus. Tie gan radīs vēlmi biežāk čurāt, bet šajā gadījumā no divām sliktām lietām jāizvēlas mazākais ļaunums. No celšanās naktīs nemirst, svarīgāk ir novērst tūsku, kas liecina par sirds mazspēju. Bet par to, ka urīnpūslis grib iztukšoties ik pēc trim stundām dienas laikā, nevajag uztraukties – tas ir normāli.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē