• 3 jautājumi par krūšturi, ko sievietes kautrējas uzdot

    Slimības
    Santa.lv
    Santa.lv
    19. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Vai drīkst staigāt bez krūštura? Vai krūšturis var kaitēt? Un vai lielu krūšu īpašniecēm labāk gulēt ar vai bez krūštura?

    1. Man patīk staigāt bez krūštura. Drīkst?

    Ja krūtis ir mazas, tad tā var būt, ka sievietei nav milzu vajadzības nēsāt krūšturi, ja tā viņa jūtas labāk. Arī dāmām ar noteiktiem krūšu implantiem, kas labi fiksējas apkārtējos audos, nereti nav nepieciešamības pēc krūštura. Bet tā nav ar visiem implantiem. Ja krūšu apjoms ar implantiem ir stipri palielināts, tie piešķir papildu svaru, ādai ir grūtāk, tad staigāt bez krūštura nebūs vēlams.

    Bet, ja runājam par vairumu sieviešu ar vidēja vai lielāka izmēra krūtīm, – gravitācija nav atcelta, un visu, ko tā var pievilkt tuvāk zemei, tā arī mēģina pievilkt. Tajā skaitā krūtis. Turklāt – jo lielāks to izmērs, jo zemāka ādas elastība, jo biežāk tās ir pakļautas saules iedarbībai, jo vairāk un straujāk krūtis stiepjas uz leju. Krūšu dziedzeraudi paši par sevi ir samērā smagi, turklāt laukums, ar kuru krūtis ir piestiprinātas pie krūškurvja, ir salīdzinoši mazs, arī tāpēc tās vairāk stiepjas uz leju, ja netiek atbalstītas.

    Nav iespējams izbēgt no mehānikas pamatprincipiem. Ja krūtis ir kuplas un sieviete nevēlas, lai āda izstaipās, jābūt pietiekami lielam atbalstam gan apkārt ribām, gan plecos – lencītēs. Krūtīm īpaši svarīgi būt atbalstītām ir sportojot. Skrienot un lecot krūtis vairāk un ar lielāku spēku tiek vilktas uz leju. Un katra audu izstiepšana samazina to spēju savilkties atpakaļ. Tāpēc uz to stundu, pusotru, kamēr sporto, uzvelc speciālo sporta krūšturi, kas noturēs krūtis. Šajā gadījumā spiediens nenodarīs neko ļaunu. Īpaši svarīgi ir pasekot, cik platas ir sporta krūštura lences. Medicīnas literatūrā aprakstīti gadījumi, kad, sievietei lecot, plānās lencītes nesamērīgā svara sadalījuma dēļ ir salauzušas atslēgas kaulu.

    Vēl bez krūštura neiztikt, kad sieviete ir gaidībās un viņas krūtis dabiski kļūst lielākas.

    2. Vakarā man ilgi paliek ādā iespiedums no krūštura. Vai krūšturis man kaitē?

    Visdrīzāk nav izvēlēta pareizā izmēra apakšveļa.

    Sievietēm bieži vien patīk, ka dekoltē ir pēc iespējas apaļāks, pilnāks, tāpēc viņas mēdz vilkt krūšturus, kas saspiež krūtis kopā, ceļ tās uz augšu, vai reizēm izvēlas pārāk maza izmēra krūšturi, lai bļodiņas izskatās pēc iespējas pilnākas. Ja tas svarīgi, dodoties uz kādu pasākumu, kāpēc gan ne?  Taču katru dienu savas krūtis tā mocīt nevajag, jo šāds ilgstošs spiediens nav vēlams normālai mikrocirkulācijai un šķidruma apmaiņai.       

    3. Guļu krūšturī, jo lielās krūtis traucē. Tas ir labi?

    Vismaz kaut kad ādai būtu jāatpūšas, jāelpo. Ja sieviete to var nodrošināt, piemēram, izvēloties dabisku materiālu, nevis sintētiku, tad – kādēļ gan ne? Arī pēc krūšu operācijām pirmo mēnesi sievietēm tiek ieteikts gulēt krūšturī, lai viss glīti un labi sadzītu. Jautājums ir vienīgi par higiēnu un komfortu.

    Ja krūšu apjoms ir tāds, ka traucē, tad, iespējams, tā ir slimība gigantomastija, un krūtis būtu jāsamazina. Šajos gadījumos krūtīm mēdz būt pat desmit litru tilpums. Tad, jā, gan gulēt ir neērti, gan ietekmē stāju, jo lielās krūtis ir milzīgs svars, kas velk visu augumu uz priekšu. No tā sievietēm sāp pleci un mugura.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē