• Šobrīd

    weather img

    Rīga -12°C

    Tavs uzticamais atbalsts

    Rupjmaizes un biezpiena krēma kūka ar brūkleņu želeju. BEZ CEPŠANAS!

    Rupjmaizes ēdieni
    Daina Lapiņa
    17. novembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Rupjmaizes un biezpiena krēma** kūka ar brūkleņu želeju
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    **Rupjmaizes un biezpiena krēma** kūka ar brūkleņu želeju
    Siera kūka latviešu gaumē – bieza un sulīga rupjmaizes kārtiņa, biezpiena krēms un saldeni skāba brūkleņu želejas cepurīte! Kāršņa, bagātīga kūka, ar ko pārsteigt savējos Latvijas dzimšanas dienā! Un krāsni pat nenāksies ieslēgt!
    Sarežģītība
    Augsta
    Izmaksas
    Vidējas
    2 vērtējumi
    5/5
    • Maizes šķēlēm nogriež garozu, mīkstumu sadrupina un kopā ar žāvētām dzērvenēm sablendē. Atsevišķi samaļ riekstus, raugoties nepārmalt, lai nesāk izdalīties eļļa. Maltos riekstus pievieno dzērveņu un maizes maisījumam, pielej arī balzamu un visu samīca kopējā masā.
    • To, stingri piespiežot, ieklāj 20 cm lielas kūku veidnes (ar noņemamu malu) dibenā, kas izklāts ar cepampapīru. Izveido arī apmēram 2 cm augstu maliņu visapkārt, necenšoties augšmalu nolīdzināt. Veidni liek ledusskapī.
    • Gatavo pildījumu. Želatīnu pārlej ar trešdaļu glāzes auksta ūdens, samaisa un noliek uzbriest. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, 1 ēdamkaroti vaniļas cukura un pienu.
    • Lej katliņā, liek uz uguns un, nepārtraukti maisot karsē, līdz masa viegli sabiezē – tikai līdz vārīšanai. Drošības pēc, lai nepierauj pie dibena, maisījumu labāk gatavot ūdens peldē, trauku ievietojot un karsējot katliņā ar ūdeni.
    • Vēl karstā maisījumā iemaisa un izšķīdina uzbriedināto želatīnu. Padzesē, vēl pilnībā neatdzisušu kopā ar biezpienu un iebiezināto pienu (istabas temperatūrā), pievienojot vēl ēdamkaroti vaniļas cukura, sablendē un uzputo krēmveidīgu.
    • Lej uz veidnē ieklātās pamatnes. Nolīdzina un atkal liek ledusskapī uz vairākām stundām vai uz nakti.
    • Želejai želatīnu uzbriedina nelielā daudzumā dzērveņu sulas (labi der dzērveņu nektārs pakā).
    • Pārējo sulu uzkarsē, izšķīdina tajā 1 ēdamkaroti (pēc garšas, var vairāk) cukura un uzbriedināto želatīnu.
    • Padzesē un lej lēzenā, aptuveni 1 glāzes tilpuma bļodiņā, pārber ar brūklenēm un uzmanīgi liek aukstumā sastingt.
    • Kūku izņem no veidnes, tai virsū novieto no bļodiņas izgāztu sastingušu želeju, bļodiņu pirms tam sasildot karstā ūdenī. Grezno ar brūkleņu mētrām un ogām vai, ja mētru nav, ar ogām vien.
    •  

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+