• Ābolu marmelāde ar Earl Grey tēju

    Āboli
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    9. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Elegants ābolu deserts ar negaidītu garšas niansi.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    30m

    Ābolus rūpīgi nomazgā, netīrītus sagriež četrās daļās un saber katlā, pārlej 2 litrus ūdens un katliņam uzliek vāku. Visu sautē 30 minūtes, līdz āboli izšķīduši. Caurdurī ieklāj 3 kārtās salocītu marli un ielej savārītos ābolus, atstāj uz nakti, lai notek sula. Nedrīkst masu maisīt vai spaidīt ar karoti, jo tad marmelāde nesanāks caurspīdīga, bet duļķaina.

    Earl Grey tēju aplej ar 1 glāzi verdoša ūdens, atstāj ievilkties 3 minūtes, samaisa un nokāš. Iegūto ābolu sulu, tēju un citrona sulu ielej katliņā, pieber cukuru un uz nelielas uguns vāra apmēram 45 minūtes, līdz šķidrums sāk biezēt. Vārīšanās beigās var pievienot pāris pilienu mandeļu esences. Pilda iepriekš izkarsētās burciņās, aizvāko.

    Šādi sagatavotu marmelādi var glabāt ledusskapī līdz 2 mēnešiem. Ja vēlas uzglabāt ziemai, burciņas liek pasterizēties 10 minūtes (250 ml burciņas).

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē