Kazas siera trifeles ar konjakā plaucētu ķirbi

Sarežģītie
8. maijs, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Kazas siera trifeles ar konjakā plaucētu ķirbi recepte
Kazas siera trifeles ar konjakā plaucētu ķirbi recepte
Ķirbi godājošs deserts, ar ko pārsteigt vecmāmiņu! Kā nekā, kazas siera trifeļu, karameles un bezē sastāvdaļas ir daudzmaz latviskas, un konjakam ir iespējamas lauku alternatīvas.
Sarežģītība
Augsta
Izmaksas
Vidējas

Skābā krējuma un kazas siera trifeles ķirbju želejā

 

Skābo krējumu sajauc ar kazas sieru un medu, liek silikona formiņās un uz pusstundu atstāj saldētavā. Ķirbi savāra ūdenī ar cukuru pilnīgi mīkstu, tad sablendē viendabīgā masā. Pievieno aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu, izmaisa un atdzesē. Sasaldētās kazas siera bumbiņas katru uzdur uz koka iesmiņa, katru iemērc ķirbju želejā. Liek ledusskapī sastingt.
 

Plaucētais ķirbis

 

Ķirbi sagriež kubiņos un liek katliņā. Kad sāk cepties, pievieno cukuru un karamelizē – sautē, pa brīdim maisot, līdz cukurs izkūst un viss kļūst brūns. Pārlej ar konjaku un noņem no plīts.
 
Ķirbju sēklu sāļā karamele

 

Ķirbju sēklas uz pannas apgrauzdē. Pievieno medu un atdzesē. Kad masa sastingusi, piestiņā saspaida un iemaisa jūras sāli.

 

Upeņu konjaka ledus bezē

Olas dzeltenumu atdala no baltuma. Baltumu uzputo līdz krēmīgai konsistencei. Upenes ar cukuru un konjaku uzvāra līdz sīrupa konsistencei, sablendē un izkāš caur sietu. Kad masa atdzisusi līdz 40 °C, iejauc olas dzeltenumu un masu lēnām iecilā saputotajā olas baltumā.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+