• Kazas siera trifeles ar konjakā plaucētu ķirbi

    Sarežģītie
    8. maijs, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kazas siera trifeles ar konjakā plaucētu ķirbi recepte
    Kazas siera trifeles ar konjakā plaucētu ķirbi recepte
    Ķirbi godājošs deserts, ar ko pārsteigt vecmāmiņu! Kā nekā, kazas siera trifeļu, karameles un bezē sastāvdaļas ir daudzmaz latviskas, un konjakam ir iespējamas lauku alternatīvas.
    Sarežģītība
    Augsta
    Izmaksas
    Vidējas

    Skābā krējuma un kazas siera trifeles ķirbju želejā

     

    Skābo krējumu sajauc ar kazas sieru un medu, liek silikona formiņās un uz pusstundu atstāj saldētavā. Ķirbi savāra ūdenī ar cukuru pilnīgi mīkstu, tad sablendē viendabīgā masā. Pievieno aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu, izmaisa un atdzesē. Sasaldētās kazas siera bumbiņas katru uzdur uz koka iesmiņa, katru iemērc ķirbju želejā. Liek ledusskapī sastingt.
     

    Plaucētais ķirbis

     

    Ķirbi sagriež kubiņos un liek katliņā. Kad sāk cepties, pievieno cukuru un karamelizē – sautē, pa brīdim maisot, līdz cukurs izkūst un viss kļūst brūns. Pārlej ar konjaku un noņem no plīts.
     
    Ķirbju sēklu sāļā karamele

     

    Ķirbju sēklas uz pannas apgrauzdē. Pievieno medu un atdzesē. Kad masa sastingusi, piestiņā saspaida un iemaisa jūras sāli.

     

    Upeņu konjaka ledus bezē

    Olas dzeltenumu atdala no baltuma. Baltumu uzputo līdz krēmīgai konsistencei. Upenes ar cukuru un konjaku uzvāra līdz sīrupa konsistencei, sablendē un izkāš caur sietu. Kad masa atdzisusi līdz 40 °C, iejauc olas dzeltenumu un masu lēnām iecilā saputotajā olas baltumā.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē