• 2 dabīgas marinādes šašlikam un 2 mērcītes iesaka šefpavārs Ēriks Dreibants

    Šašliks
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva (Shutterstock/Tatyana Malova)
    «Gaļas iemarinēšanai iesaku nevis etiķi, bet kefīru, rūgušpienu, skābo krējumu, soju, svaigas vai saldētas skābās ogas – upenes, dzērvenes, ērkšķogas, brūklenes, der arī rabarberi. Marinādēm nepievienoju sāli – to var uzkaisīt gaļas cepšanas laikā,» saka Pavāru mājas saimnieks Ēriks Dreibants.

    Majonēzes marināde putna gaļai

    Majonēzei pievieno citronpiparus un krietnu saišķi svaigu zaļumu – sakapātus pētersīļus un kinzu (sāli var nelikt, to varēs uzkaisīt gaļas cepšanas laikā). Iemīca marinādē gaļas gabaliņus, atstāj ievilkties. Aptuveni pēc stundas jau var cept!

    Āzijas marināde

    Patiks eksotiskas garšas cienītājiem! Ņem sojas mērci, ingveru, svaigas piparmētras, kinzu, ķiploku, mazliet čili pipara un medu. Samaisa saldskābu masu. Visu ņem tādās proporcijās, kā vislabāk garšo: ja vēlas – taisa asāku, ja vēlas – saldāku. Gaļu notur marinādē divas trīs stundas un var cept.

    Padomi cepšanā:

    • Vislabāk šašliku cept uz turpat grilā izdegušas malkas oglītēm. Ja tomēr cep uz veikalā pirktām kokoglēm, aizdedzināšanai jāizmanto nevis degšķidrums, bet skali.
    • Ja iemarinēta visa vista (ne tikai šķiņķi vai fileja), vispirms cep krūtiņu (fileju). Kad tā izcepta un apēsta, būs gatavi arī pārējie gabaliņi.
    • Pirms noņem iesmus no oglēm, gaļas gatavību vēlams pārbaudīt: ar nazi vienu gabaliņu pārgriež – ja vidū ir gatavs, ņem nost.
    • Nevajag iesmus nepārtraukti grozīt, bet arī aizmirst nedrīkst. No visām pusēm gaļa jācep pakāpeniski un vienmērīgi.

    Universālā jogurta mērce

    Derēs jogurts bez garšas, piemēram, lakto vai grieķu jogurts. Pievieno divus savstarpēji saderīgus garšaugus: smalki sagrieztas dilles un kinzu, vai piparmētras un baziliku. Pieber pavisam nedaudz sāls. Šāda mērcīte labi garšos ar jebkādas gaļas šašliku. 

    Svaigā dārzeņu mērce

    Ļoti smalki sagriež tomātus un gurķus, sajauc ar kvalitatīvu olīveļļu, dažādiem zaļumiem, sāli, ķiploku, asajiem pipariņiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē