• Vai kaķa iesnas var ārstēt homeopātiski?

    Jautājumi & atbildes
    Astes
    Astes
    21. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: John Brighenti, flickr.com/alchemist_x
    Vai kaķiem var līdzēt homeopātiskie līdzekļi?

    Lasītājs jautā: Vai homeopāts var palīdzēt arī tad, ja dzīvniekam ir vīrusu izraisīta slimība – tā sauktās kaķu iesnas? Vai homeopātiskos līdzekļus dod līdztekus tradicionālās veterinārijas līdzekļiem? Ir dzirdēts, ka tie nemaz neiedarbojas, ja vienlaikus lieto ķīmiskos preparātus. Vai tā tiešām ir? Ne vienas, ne otras zāles nav lētas, varbūt saimnieks īstenībā veltīgi tērējas.

    Atbilde

    Homeopātijā dzīvnieku ārstē individuāli. Katram kaķim būs cits iemesls, kāpēc viņš slimo ar vīrusu infekciju kaķa iesnām, tāpat arī katram ir piemeklējams savs homeopātiskais līdzeklis, lai ārstētu. Vislabāk, protams, ir nelietot homeopātiju kopā ar tradicionālajām zālēm, jo tās tiešām var samazināt homeopātisko līdzekļu iedarbību. Īpaši nav vēlams lietot homeopātiju vienlaikus ar hormonāliem līdzekļiem.

    Tomēr ir situācijas, kad līdztekus homeopātijai ir jālieto antibiotikas, lai panāktu ātrāku dzīvnieka izveseļošanos.

    Jāņem vērā, ka dzīvniekam, kam ilgstoši ir dotas tradicionālās zāles, piemēram, hormonālie preparāti, tās nemaz tā pēkšņi nevar pārtraukt lietot, tāpēc kādu laiku ir jādod gan tradicionālās zāles, gan homeopātiskie līdzekļi.

    Visos šajos gadījumos veterinārārsts homeopāts, izmeklējot dzīvnieku, nolemj, kāda tieši būs ārstēšana. Ja dzīvnieks savā līdzšinējā mūžā būs saņēmis neskaitāmus tradicionālo zāļu kursus – dažādus hormonālus medikamentus, antibiotiku kursus, imūnsupresantus –, tad ārstēšana ar homeopātiju var būt krietni vien mazāk efektīva un līdz rezultāta sasniegšanai paies daudz ilgāks laiks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē