• «Skriešu savam priekam». Ministre Braže nedēļas nogalē startēs Rīgas maratonā

    Baiba Braže
    Estere Jansone
    15. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    19. maijā Latvijas Ārlietu ministre ir iecerējusi noskriet pusmaratonu. Žurnālam «KLUBS» Braže atklājusi, ka viņai skriešana riebjas, jo šķēpmetējiem tā neesot stiprā puse. Tāpēc ministre ir nolēmusi šo prasmi attīstīt.

    Vēl pirms Baiba Braže kļuva par Latvijas ārlietu ministri, viņa aktīvi sāka gatavoties maratonam, kas jau šīs nedēļas nogalē norisināsies Rīgā. «Līdz šim vairāk par trim kilometriem neesmu spējusi noskriet. Man riebjas skriet, bet zinu cilvēkus, kuri iemācījušies skriet un tas ir iepaticies. Man jāatjauno labāka fiziskā kondīcija!» žurnālam KLUBS stāsta Braže. «19. maijā būs mans pirmais pusmaratons. Man ir trenere, treniņu plāns.

    Skriešu savam priekam, mērķis ir tikt līdz galam. Un līdz galam es tikšu! Gribu iemācīties skriet kārtīgi, jo skriešana šķēpmetējiem nav tā stiprā puse. Mums ir spēka izturība!»

    turpina Ārlietu ministre.

    Vaicāta, kādēļ ministre nolēmusi sevi izaicināt skriešanā, viņa atbildējusi: «Jo esmu iestājusies Zemessardzē. Atgriezos Latvijā un uzrakstīju iesniegumu, izgāju pārbaudes. Tagad gaidu pielaidi. Mežā vēl neesmu bijusi.»

    Braže medijiem nav slēpusi, ka allaž ir piekopusi aktīvu dzīvesveidu. Ministre jaunībā pat teju profesionālā līmenī trenējusies šķēpmešanā pie leģendārās treneres Valentīnas Eidukas. Viņa žurnālam KLUBS atklājusi, ka viņas personīgais šķēpmešanas rekords ir bijis tuvu meistara normai, taču šis sporta veids izrādījies pārāk traumatisks, tādēļ Braže pievērsusies studijām. Ar sportistes neatlaidību un ambīcijām, Braže izcīnījusi vietu dažādos amatos Ārlietu ministrijā, bijusi arī Latvijas vēstniece Lielbritānijas, Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē un Nīderlandes Karalistē, pastāvīgā pārstāve Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijā, Ministru prezidenta padomniece ārpolitikas jautājumos, bet 2024. gada aprīlī kļuvusi par LR ārlietu ministri. Pirms tam Braže bija pirmā Latvijas pārstāve, kura kļuvusi par NATO ģenerālsekretāra vietnieci publiskās diplomātijas jautājumos.

    17. maijā ārlietu ministri Baibu Braži būs iespējams satikt izaugsmes un iedvesmas forumā Līdere, kurā viņa uzstāsies ar lekciju «Sieviete drošībā, visa sabiedrība drošībā. Par NATO un visām mums».

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē