• Krievijas zvaigznes šovasar pošas peļņā uz Latviju. Ko saka ministres Logina un Braže?

    Krievijas agresija
    Zane Piļka- Karaļeviča
    23. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Picture Agency, publicitātes foto
    Vairāk nekā divus gadus pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā joprojām kā karsts kartupelis tiek viļāts jautājums par Krievijas mākslinieku uzstāšanos Latvijā. Skaidrības nav, bet Krievijas zvaigznes tikai piesaka koncertus.

    Meladze, Fomenko, Aļtovs un citi jau krāmē koferus

    Tiek sludināts, ka šovasar Latvijā koncertēs tādi ar Krievijas vārdu saistāmi skatuves mākslinieki kā dziedātājs Valērijs Meladze, aktieri Nikolajs Fomenko un Daņila Kozlovskis, humoristi Maksims Galkins, Semjons Aļtovs un Ruslans Belijs, grupas Bi-2, Mašina vremeņi, Spļin un citi. Dažs izteicis nosodījumu Krievijas uzsāktajam karam, citi pat emigrējuši no dzimtenes, tomēr

    ir arī tādi, kas atturējušies no skaidras pozīcijas paušanas.

    Piemēram, dziedātājs Valērijs Meladze sākotnēji sociālajos tīklos pauda nosodījumu Krievijas armijas iebrukumam Ukrainā. Bet, kad par viņa izteikumiem Krievijā tika atcelti vairāki Meladzes koncerti, pieklusa. 8. martā koncertā Francijas kalnu slēpošanas kūrorta restorānā Meladze izklaidēja Krievijas eliti, arī bijušā Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu vietnieka Timura Ivanova sievu Svetlanu Ivanovu. Augusta beigās viņam iecerēti četri koncerti Dzintaru koncertzālē un Daugavpilī. Aktieris un šovmenis Nikolajs Fomenko, kurš šovasar plāno uzstāties Jūrmalā, savu politisko pozīciju atklāti nav paudis.

    Viņš izvairījies pat no tiešas atbildes uz jautājumu: «Kam pieder Krima?»

    Krievijas humorists Semjons Aļtovs Latvijā uzstāsies jūnijā. Viņš joprojām koncertē un pelna naudu Krievijā, un nav dzirdēts, ka nosodītu Krievijas agresiju Ukrainā.

    Kultūras ministre Logina: Māksliniekiem jābūt skaidrai nostājai pret Putinu

    Kultūras ministre Agnese Logina žurnālam Privātā Dzīve atzīst, ka jau nākamajā dienā pēc kara sākuma ministrija aicinājusi atbalstīt Ukrainas tautu, stingri iestājoties pret dalību starptautiskajos kultūras pasākumos, kuros piedalās Krievijas un tās sabiedroto pārstāvji. Tāpat aicināts rūpīgi izvērtēt mākslinieku sadarbības partneru izvēli iestāžu īstenotajos kultūras projektos. Taču daļa privāto pasākumu organizētāju turpinot sadarboties ar māksliniekiem no agresorvalsts.

    «Šobrīd veidojam savstarpējās vienošanās memorandu.

    (..) Es šobrīd varu piekrist, ka laikā, kad Ukrainā notiek karš, no ārvalstu māksliniekiem, ne tikai Krievijas, jābūt skaidrai nostājai pret Putina režīmu,» uzsver Logina.

    Ārlietu ministre Braže: Vajag rūpīgi izvērtēt

    Ārlietu ministre Baiba Braže žurnālam skaidro, ka valdība Krievijas pilsoņiem, arī kultūras un izklaides jomu pārstāvjiem, noteikusi ierobežojumus šķērsot Eiropas Savienības ārējo robežu. «Latvijā, šķērsojot ES ārējo robežu, ieceļot nevar, vēstniecības viņiem vīzas neizsniedz. Tas gan nenozīmē, ka mākslinieki nevar ieceļot ar citas Šengenas valsts izsniegtu vīzu, izmantojot ES iekšējo robežu,» norāda Braže.

    Daudziem Krievijas estrādes pārstāvjiem esot arī dubultpilsonība, un šādi viņi ieceļojot Latvijā.

    «Esam vairākkārt pauduši aicinājumu pašvaldībām, uzņēmējiem un privātpersonām rūpīgi vērtēt, vai sadarbība ar Krievijas pārstāvjiem aktuālajos ģeopolitiskajos apstākļos ir pieņemama,» teic Braže. «Attiecībā uz māksliniekiem, kas ir skaidri nosodījuši Krievijas agresiju Ukrainā, Ārlietu ministrija nesaskata šķēršļus to koncertdarbībai Latvijā,» pauž Braže.

    Vairāk lasi žurnālā Privātā Dzīve!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē