• ATD ir pieprasījusi rīcības plānu no «Liepājas autobusu parka»

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    21. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Leta
    Saistībā ar atceltajiem autobusu reisiem Pierīgā Autotransporta direkcija (ATD) no AS «Liepājas autobusu parks» (LAP) ir pieprasījusi paskaidrojumus un rīcības plānu

    «Situāciju vērtējam absolūti kritiski. Mēs esam pieprasījuši LAP paskaidrojumus un līdz šīs dienas beigām – rīcības plānu,» norāda ATD pārstāvis Viktors Zaķis.

    Tāpat ATD plāno aprēķināt soda sankcijas par šo mēnesi, kurā līdz šim LAP nav apkalpojis jau 270 reisus.

    Zaķis norādīja, ka iepretim visiem LAP autobusu reisiem šis skaitlis nav liels, tomēr tas ir pietiekoši liels un būtisks pasažieriem.

    Jau ziņots, ka saistībā ar autobusu šoferu trūkumu piektdien, 18.augustā, LAP atcēla 44 autobusu reisus, sestdien – 29 autobusu reisus, svētdien – 21 reisu, bet pirmdien – 33 reisus.

    «Liepājas autobusu parka» apgrozījums pagājušajā gadā bija 17,839 miljoni eiro, kas ir par 15,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās vairākkārt un bija 190 731 eiro.

    Pēc Konkurences padomes 2022.gada 29.marta lēmumā par Konkurences likuma pārkāpuma konstatēšanu «Liepājas autobusu parka» darbībās, uzņēmuma mazākuma akcionārs (34,85%) ir Liepājas pašvaldība, bet 59,83% akciju pieder SIA «LAP1R», kas, pēc «Firmas.lv» datiem, pastarpināti pieder Andra Šķēles (67%) un Aināra Šlesera (LPV) (33%) ģimenēm.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē