«Tā lūgusi Dievu es vēl nebiju nekad!» Anna Mellupe, kuras dēla diagnoze joprojām liek uzdot jautājumus

ANNAS MELLUPES dēls Emīls, kuram tagad ir četrpadsmit, pagājušā gada 7. februārī smaga bezspēka dēļ tika nogādāts slimnīcā, kur iekrita hiperglikēmiskajā komā. «Sākumā viss šķita tik melns, smacīgs un bezcerīgs, bet tad instinktīvi sāku meklēt atbildes, ko no šī visa var iegūt. Kā teicienā – «Ja dzīve piedāvā citronus, pagatavo citronu limonādi!» Sāku studēt medicīnu. Jā, atbildes nav tūlītējas, bet galvenais ir vēlme izķepuroties,» saka Anna.
Dagnija Millere-Balandīna
Foto: Matīss Markovskis. Stils: Lolita Graudiņa

Pienāca ārsts un paziņoja, ka Emīls steidzami jāpieslēdz pie sistēmām, jo patlaban viņa asinis līdzinās etiķainam sīrupam.

Ceļš līdz kuplai ģimenei

Anna un Jānis ģimenē audzina četrus bērnus. Vīram Jānim no iepriekšējām attiecībām ir dvīnītes, bet Annai – dēls Emīls. Savukārt pastarītis Valters ir pāra kopīgā atvase. «Dzemdības ar Emīlu atceros kā neticami vieglas un ātras. Viņš jau kopš bērnības ir ļoti dvēselisks un altruistisks bērns – ar spēju just līdzi un vēlmi palīdzēt. Gudrs, harismātisks, mērķtiecīgs un atbildīgs. Ja ar kaut ko aizraujas, tad dara to no visas sirds.

Veselība vienmēr bijusi laba. Vienīgā saskare ar slimnīcu bija trīs gadu vecumā, kad radās aizdomas par celiakiju. Taču diagnoze neapstiprinājās un, sabalansējot zarnu trakta darbību, nepatīkamie simptomi izzuda. Ārsti norādīja, ka tā, ļoti iespējams, bija nesen veiktās kompleksās vakcīnas izraisīta blakne.» 

Ar Emīla tēti Anna izšķīrās, un četrus gadus, līdz pat Emīla skolas vecumam, bija vientuļā māmiņa: «Tolaik atskārtu, cik grūti ir būt par mammu un tēti vienlaikus, lai bērnam audzināšanā nekā netrūktu. Cenšoties visu darīt pareizi, šķiet, brīžiem biju pārāk stingra. Bet, satiekot Jāni, viss mainījās, kļuvām par īstu komandu. Piepildīju arī savu bērnības sapni – kļuvu par masieri. Tā nu sanācis, ka nāku no dzimtas, kur ir tikai divu veidu cilvēki – mākslinieki vai mediķi. Vectēvs, kurš nesen aizgāja citā saulē, bija zinātnieks, mikrobiologs. Es savukārt esmu kaut kur pa vidu. Man patīk gan viss taustāmais, pierādāmais, gan acīm netveramais.» 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē