Puse Latvijas iedzīvotāju domā viduslaiku cilvēka izglītības līmenī: profesore Gunta Ancāne 1

«Katrs var nodzīvot savu dzīvi iespējami labākajā veidā, ja tikai to grib un mēģina.» Profesore Gunta Ancāne sarunā ar Aniju Pelūdi.
Anija Pelūde
Anija Pelūde

Pandēmija ir izgaismojusi visvisādas problēmas un patiesības, un viena no tām – ka psihiskā veselība  ir ļoti svarīga, lai cilvēks kovidapstākļos spētu adekvāti darboties. Psihisko veselību raksturo iekšējā sajūta: «ES TIKŠU AR VISU GALĀ. Lai kādas grūtības nāktu, es tikšu galā.» Un vēl viena psihiskās veselības pazīme ir – spēja izturēt neskaidrības situāciju.

Kā šīs kvalitātes atrast sevī, atmodināt, nostiprināt, sarunā Anijai Pelūdei stāsta Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras vadītāja un Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnikas dibinātāja profesore Gunta Ancāne.

Būdama ārste psihoterapeite, viņa gluži kā neiroķirurgs «ieiet» pacienta smadzenēs un izceļ ārā tās emocionālās strutas – nospiestās jūtas –, kas neļauj viņam dzīvot laimīgi. Bet tu – klausies un brīnies, kā gan viņa to tik filigrāni panāk?!

Projektu «Villas Sarunas» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par Villas Sarunas saturu atbild izdevniecība Žurnāls Santa. #SIF_MAF2021
 

Izvēlies sev piemērotāko digitālā žurnāla Santa+ abonēšanas plānu un baudi vērtīgu saturu, ko viedo Latvijas labākie žurnālisti un spēcīgas personības.

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē