• «Futbols skolām» programma iekļaus vairāk nekā 30 000 Latvijas bērnu

    Sadarbības projekts
    1. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ar šī gada 1. septembri Latvijā darbību uzsāk Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) piedāvātā «Futbols skolām» programma, kas tās pirmajā gadā ar ekipējumu un izglītošanās atbalstu palīdzēs 50 vispārizglītojošajām skolām, sasniedzot vairāk nekā 30 000 bērnu. Pateicoties sadarbībai ar LFF partneri «DHL Express Latvia», inventārs ir nogādāts tā izmantošanas vietās.

    Programmas ietvaros tiek nodrošināta bezmaksas digitālā aplikācija latviešu valodā, tiešsaistes mācību platforma un ekipējums skolām programmas īstenošanai. Programma plānota atbilstoši mūsdienu izglītības tendencēm mācīties kompetences un attīstīt ikdienas dzīvē noderīgas prasmes.

    «Mēs esam gandarīti, ka pasaules līmeņa pieeja sporta nodarbībām integrēsies arī Latvijas skolās. Šīs programmas mērķis ir sniegt ieguldījumu izglītībā, attīstībā un iespēju palielināšanā zēniem un meitenēm. Esmu pārliecināts, ka šī futbola programma atvieglos mācību procesu, integrējot dzīves prasmes, lai veicinātu sociālās pārmaiņas,» pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. «Sveiciens visām skolām, skolotājiem, skolēniem un viņu vecākiem 1. septembrī! Lai Jums visiem sportisks un zināšanām bagāts jaunais mācību gads!»

    Lai atbalstītu skolas programmas īstenošanā, jau maijā Rīgā divu dienu garumā vispārizglītojošo skolu sporta pedagogi piedalījās programmas apmācībās un atklāšanas pasākumā. Apmācībās piedalījās 45 pedagogi no visas Latvijas.

    «Sniedzot visu iespējamo atbalstu bērniem šodien, mēs paužam ticību viņu izaugsmei un sasniegumiem. Ar skatu nākotnē esam lepni atbalstīt šo LFF projektu. Patiess prieks par apmēram 30 000 bērnu, kuriem būs iespēja savās sporta stundās iepazīt futbola spēles nianses. Kopā ar LFF atbalstot bērnu sporta aktivitātes šodien, mēs ticam, ka nākotnē kāds no šiem bērniem ar lepnumu nesīs Latvijas vārdu pasaulē,» izceļ «DHL Express Latvia» izpilddirektors Artis Dekšenieks.

    «Futbols skolām» programmas ieviešanu izmantošanai sporta stundās Latvijas izglītības iestādēs akceptējusi Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). LFF ieskatā šie rīki padarīs sporta izglītības procesu Latvijas skolās interesantāku, pievēršot uzmanību ne tikai futbolam kā tādam, bet sasaistot to ar dažādām dzīves prasmēm un piedaloties pozitīvu sociālu izmaiņu veicināšanai sabiedrībā.

    «Futbols skolām» otrajā darbības gadā tiek plānots dubultot skolu skaitu, kas tajā piedalās, lai jau 2025. gadā tajā piedalītos vairāk nekā puse no Latvijas izglītības iestādēm.

    Šīs programmas ieviešanu vada FIFA un UNESCO ar mērķi sniegt ieguldījumu aptuveni 700 miljonu bērnu izglītībā, attīstībā un iespēju nodrošināšanā. Tā cenšas padarīt futbolu pieejamāku gan zēniem, gan meitenēm, iekļaujot futbola aktivitātes izglītības sistēmā. Programma ir saskaņota ar globālo sporta, izglītības un veselības politiku, kā arī Pasaules Veselības organizācijas Pasaules fizisko aktivitāšu rīcības plānu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē