• Kā savā pagalmā ierīkot drošu rotaļu vietu bērniem?

    Mans Mazais
    27. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay.com
    Atgriežoties siltam un saulainam laikam, bērni tā vien prasās doties ārā un izkustēties svaigā gaisā. Dod viņiem šo iespēju, jo:
    • svaigs gaiss pats par sevi ir svarīgs veselībai un možumam;
    • saulainā laikā dzīvojoties ārā tiek sintezēts D vitamīns no saules gaismas;
    • skrienot, lēkājot un citādi aktīvi kustoties tiek stimulēta asinsrite, kas uzlabo smadzeņu apskābekļošanu un pabarošanu, kā arī tiek stiprināti muskuļi un balsta sistēma, uzlabojot bērna stāju, stabilitāti un izturību;
    • lēkājot pa batutu, tiek trenēta sirds, kas vienlaikus stiprina arī kardiovaskulāro sistēmu, samazinot insulta un citu asinsvadu plīsumu risku nākotnē.

    Bet ir svarīgi, lai šīs aktivitātes varētu notikt droši, tāpēc ir vērts atvēlēt daļu pagalma bērnu rotaļu vietas izveidei. Kā to iekārtot? Uzzini raksta turpinājumā!

    Batuts ar aizsargtīklu – bērnu mīļākā aktivitāte

    Bieži vien bērnos ir tik daudz enerģijas, ka vienīgais veids, kā viņi spēj ar to tikt galā, ir skrienot, lēkājot pa gultu vai dīvānu un kliedzot. Un tas ir normāli! Bet, saprotams, ka šāds troksnis un aktivitāte pieaugušos ar laiku nogurdina, turklāt mēbeles nav lētas, tāpēc izcila ideja ir iegādāties batutu! Atceries arī par aizsargtīklu, lai visi lēkātāji būtu drošībā! Turklāt batuts ar aizsargtīklu ļaus arī pārvērst to par ko līdzīgu jautram bumbu baseinam, no kura bērni stundām ilgi negribēs kāpt ārā! Rezultāts? Veselas mēbeles, izdauzījušies, noguruši bērni, stiprināta kardiovaskulārā sistēma, muskuļi un balsta sistēma, pietiekams daudzums dabiskā D vitamīna (saule + smiekli) un miers mājās.

    Pixabay.com
    Pixabay.com

    Šurpu, turpu…

    Šūpoles ir viennozīmīgi viena no bērnu mīļākajām rotaļu laukuma sastāvdaļām. Un saprotams, kāpēc tā! Šūpoles ļauj izbaudīt lidojuma sajūtu un sniedz iespēju redzēt pāri kokiem un pat ēku jumtiem (ja tās ir lielizmēra šūpoles). Tāpat tās arī lieliski der kā sēdeklis, kur piesēst un atpūsties, kad kājas nogurušas skriet. Papildu bonuss – Lieldienās vairs nebūs jāmeklē šūpoles parkos, lai izšūpotos un odi vasarā nekostu – viss nepieciešamais atradīsies Tavā pagalmā! Atliek vien izvēlēties – iekārt koka zarā nelielas šūpolītes, izveidot nelielas guļbūves šūpoles vai uzbūvēt pamatīgas, vairākus metrus augstas šūpoles. Augstu šūpoties, tālu lūkoties…

    “Mežakaķis” Tavās mājās

    Apnicis domāt katru dienu, kādas rotaļas un izklaides piedāvāt bērniem? Izveido pagalmā šķēršļu trasi un ļauj bērniem pašiem izdomāt sev uzdevumus un izklaidēties! Tas ne tikai veicinās viņu radošo domāšanu, bet arī attīstīs taktisko domāšanu un trenēs muskuļu spēku, līdzsvaru, koncentrēšanās spēju, kā arī atkarībā no sarežģītības patiks gan lielākiem bērniem, gan pieaugušajiem!

    Vieta, kur top pilis un būdiņas, kūkas un bulciņas

    Pixabay.com
    Pixabay.com
    Vai atceries, kas Tavā bērnībā bija tā vieta, kurā par realitāti kļuva Tavas konditora, celtnieka un sacīkšu braucēja fantāzijas? Tieši tā – smilšu kaste! Tas nav rotaļu laukums, ja tajā nav smilšu kastes! Vispraktiskākais variants ir izveidot smilšu kasti ar dibenu (burtiski kā kasti), lai smiltis vienmēr paliktu tīras (dziļu arheoloģisko izrakumu rezultātā nesajauktos ar melnzemi) un neaizaugtu ar nezālēm, un kastei izveidot divviru vāku, kuru atverot, tas pārvēršas par diviem soliņiem smilšu kastes malā.

    Komforts un drošība

    Visbeidzot novieto paša izveidotajā bērnu rotaļu laukumā galdiņu un krēslus, kā arī nojumīti, lai bērni rotaļu starplaikos var atpūsties, patverties no saules vai vienkārši noglabāt rotaļlietas rokas stiepiena attālumā!

    Viss Tavām ērtībām

    Labiekārto savu īpašumu ērti un izdevīgi – visas nepieciešamās preces atpūtai mājās un dārzā iegādājies interneta veikalā 1a.lv! Te pieejams gan batuts ar aizsargtīklu, gan dažādas rotaļlietas, šūpoles un citas aktīvai atpūtai nepieciešamas preces. Ienāc 1a.lv un iepriecini bērnus jau tagad!

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē