• Vai Rēzija Kalniņa iekāro Džilindžera krēslu?

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    1. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Režisoram Dž. Dž. Džilindžeram šī nedēļa var izrādīties pēdējā Dailes teātra mākslinieciskā vadītāja amatā. Kamēr viņš apceļo Indiju, aktieri sadumpojušies un ir gatavi viņu gāzt no posteņa. Izrādās, šī nav pirmā reize. Sniegsim ieskatu skandālā, kas tiek saukts par gadsimta apvērsumu teātrī.

    Vai Rēzija iekāro Džiļa krēslu? 

    «Mēģinājums gāzt Džilindžeru no mākslinieciskā vadītāja krēsla notiek vislabākajās Dailes teātra tradīcijās. Līdzīga situācija bija laikā, kad no amata bija spiests aiziet gan Kārlis Auškāps, gan arī Bērtulis Pizičs,» PDz atklāj kāds ilggadējs Dailes teātra darbinieks, kurš vēlējās palikt anonīms. Runā, ka teātrī uzdarbojoties pelēkais kardināls, kurš spēj noskaņot kolektīvu pret vadību un tā esot aktrise Rēzija Kalniņa. Viņa nesen publiski pauda neapmierinātību, ka simto sezonu Dailes teātris sācis ar Reja Kūnija komēdiju Neiespējamā misija Dž. Dž. Džilindžera režijā.

    Šajā izrādē viņai uzticēta viena no galvenajām lomām. «Prasot režisoram, kāds ir virsuzdevums šim iestudējumam, atbilde bija – teātrim vajag naudu. Es nespēju klusēt, jo sirds ir pilna,» raidījumam Kultūršoks sacīja Rēzija. Īpaši viņu aizskārusi režisora replika, ka šī komēdija ir viņas aktiermeistarības pārbaude. Baumo, ka aktrises dalība šajā izrādē bijis sava veida darījums ar māksliniecisko vadītāju – viņa spēlē komēdijā, bet pretī saņem iespēju iestudēt savu izrādi. Taču darījums neesot noticis.

    Vēl viena versija, kas izskanējusi teātra aizkulisēs, – aktierus neapmierina mākslinieciskā vadītāja biežā prombūtne. Arī tagad viņš ar sievu devies ceļojumā.

    Nedēļu pēc Neiespējamās misijas pirmizrādes Dailes teātra aktieru trupa devās pie teātra direktora, pieprasot viņa nomaiņu. Par to parakstījušies 34 no 42 štata aktieriem. «Mākslinieciskais vadītājs ir zaudējis uzticību aktieru kolektīva acīs – vismaz 34 aktieru. Ar šo ziņu mēs aizgājām pie teātra direktora, un tālākais jau ir viņa lēmums,» LNT ziņām atklāja aktieris Artūrs Skrastiņš. Repertuāru gan izvēlas ne tikai Džilindžers viens – repertuāra padomē ir deviņi cilvēki, arī Skrastiņš. Kuri aktieri nostājušies pret Džili, netiek izpausts. «Neko šobrīd nevaru teikt, tā mēs nolēmām aktieru sapulcē. Kamēr netiks pieņemts kaut kāds lēmums šajā sakarā, mēs šo situāciju nekomentēsim,» PDz atzina Dailes teātra aktrise Mirdza Martinsone.

    Runā, ka Džilindžera atlaišanas gadījumā mākslinieciskās vadītājas amatu labprāt ieņemtu ambiciozā aktrise Rēzija Kalniņa. Sarunā ar PDz Rēzija Kalniņa gan kategoriski noraidīja šo versiju. «Nē, tā nav taisnība!» strikti norādīja aktrise. Arī runas par to, ka Džilindžers ierobežojot viņas iespējas izpausties kā režisorei, Kalniņa nodēvēja par muļķībām.

    Vairāk par iespējamo apvērsumu Dailes teātrī:

    • Gadsimta apvērsums Dailes teātrī - nost ar Džilindžeru! Rēzija Kalniņa grib pārņemt varu?
    • Mecenātu Borisu Teterevu mūžībā pavadīs paši tuvākie. Kas notiks ar viņa labdarības fondu?
    • Miljonārs Oļegs Fiļs ar mīļoto izrāda savu lepno īpašumu.
    • Latviešu zīlniece atmasko šovu "Ekstrasensu cīņas". Divas dienas Maskavā pavadījusi starp raganām un magiem!
    • Kas noticis ar seksīgo Lingitu? Negaidītas pārmaiņas!
    Privātā Dzīve nr40

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē