• Leiškalnam galīgi nav miera – jau atkal tramda somu līdakas

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    2. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kārlis Leiškalns ar lomu.
    Foto: no privātā arhīva
    Kārlis Leiškalns ar lomu.
    Katru gadu bijušais Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns ar nepacietību gaida maija sākumu, jo tas ir laiks, kad viņa iecienītajā spiningošanas vietā – Ālandu salās, Somijā, – gaiss un ūdens iesilst tiktālu, lai līdakas sāktu izrādīt uzmanību makšķernieku piedāvātajiem mānekļiem.

    «Vienu gadu biežāk, citu gadu retāk, bet vismaz pāris reižu gadā es aizbraucu uz Ālandu salām turienes līdakas patramdīt. Šogad man aizsākās jau 24. sezona,» žurnālam «Privātā Dzīve» stāsta bijušais politiķis Kārlis Leiškalns.

    Uz Somiju viņš parasti brauc četru līdz septiņu cilvēku lielā kompānijā, un parasti viņa kompanjons copes lietās bija miljonārs Raimonds Gerkens. Ar viņu Leiškalns nepārtraukti mačojās, cenšoties izvilkt vislielāko līdaku.

    Kārļa rekords Ālandās ir 10,2 kg smaga līdaka, un arī Raimonds Gerkens reiz izvilcis kaut ko ļoti līdzīgu.

    Kā par nelaimi, tieši todien svari nav bijuši paņemti līdzi, un oficiālajos dokumentos figurē vien nedaudz vairāk kā 9 kg smaga zaļsvārce. «Šoreiz bijām pieci vīri, viņu vidū bija mans draugs sabiedrisko attiecīgu guru Māris Mednis, arī znots uzņēmējs Juris Fogelsons. Bet Gerkens gan nomuka. Sēž tik mājās, runā par došanos mūžībā un nekur negrib doties,» pukojas Kārlis.

    «Cope gan bija samērā sūdīga. Baigais aukstums! Ārā bija vien ap astoņiem grādiem, bet ūdens – knapi sešus grādus silts. Tādā vēsumā zivis «nestaigā». Pirmajā dienā nosalām kā prusaki un neko nenoķērām, bet tad palika mazliet siltāks, un arī līdakas aktivizējās,» atminas pieredzējušais copmanis. «Draugam Aigaram trāpījās piecus kilogramus smaga līdaka, znotam pieķērās «četriniece», man bija vairākas virs trim kilogramiem. Esmu apmierināts,» nosaka Kārlis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē