• FOTO: Kā dzīvo slavenākais draq queen Latvijā Amuna Davis

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    5. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: MĀRTIŅŠ ZILGALVIS (F64)
    Latvijas slavenākais drag queen jau divus gadus mīt četristabu dzīvoklī Rīgas klusajā centrā. Kopā ar viņu zem viena jumta dzīvo arī divi draugi un franču buldogu meitenes – Demia un Džia.

    Ģimenes strīdu nav

    «Mēs esam ģimene!» teic Dāvis, kura dzīvei patlaban var sekot līdzi STV Pirmā! šovā Slavenības. Bez filtra. Dāvis atklāj, ka iepriekš šajā ēkā viņš trīs gadus dzīvoja citā dzīvoklī. «Vienam emocionāli bija ļoti smagi, jo man nepatīk vientulība. Vientuļš jūtos jau no bērnības, kad kopš 9. klases, kamēr mamma strādāja ārzemēs, biju viens. Skolas biedri par mani ņirgājās, nedraudzējās, un arī mājās nebija neviena, ar ko parunāt. Zinot manu stāstu, labākie draugi piekrita padzīvot ar mani kopā, lai es nejustos viens,» priecājas Dāvis.

    Jaunietis apgalvo, ka strīdu viņiem tikpat kā nav. «Jā, sākumā bija kašķi, bet nu tas laiks jau ir garām. Cilvēku lielākā problēma ir tā, ka viņi nerunā par lietām, kas neapmierina. Iemācījāmies runāt un sadzirdēt cits citu, tāpēc vairs nav nekādu nesaprašanos,» stāsta viņš.

    Dāvis norāda, ka dzīvesvietas izvēli noteica atrašanās vieta. «Man bija svarīgi, lai dzīvoklis ir Rīgas centrā un blakus ir bezmaksas auto stāvvietas. Tas ir ērti, ņemot vērā, ka daudzi pasākumi, kuros piedalos, notiek tieši centrā,» skaidro viņš. Runājot par dzīvokļa iekārtojumu, Dāvis teic, ka pie interjera dizaina roku nav pielicis. «Tas ir īrēts dzīvoklis. Ja tā būtu mana privātā telpa, es, protams, taisītu visu pavisam citādi. Tā, lai būtu skaisti,» atklāj Dāvis.

    Dažreiz suņi neatpazīst

    Ikdienu krāšņāku Dāvim padara divas franču buldogu meitenes. «Visu mūžu vēlējos tieši šīs šķirnes suni. Franči ir lieliski – purkšķina, krāc. Gluži kā cilvēki. Es viņus dievinu!» Vecākā ir Demia, kurai nupat palika divi gadi, bet jaunākajai Džiai jūnijā būs gada jubileja. «Demia nosaukta par godu transpersonai La Demi, kuru es satiku Losandželosā, bet Džia vārdu ieguva par godu transpersonai Gia Gunn, kura piedalījās šovā RuPaul’s drag race,» skaidro viņš.

    Kad Dāvis ar draugiem dodas ceļojumos, suņus pieskata vai nu draugi, vai Dāvja krustmāte, kura dzīvo Salaspilī. «Neesmu gatavs viņas atstāt suņu viesnīcā,» teic viņš. Taujāts, kā suņu meitenes reaģē, kad Dāvis pārtop par Amunu, viņš atzīst: «Domāju, ka viņas manī šā vai tā, bet redz Dāvi. Kad pārtopu kādā īpaši spilgtā fantāziju tēlā, tad gan suņi neatpazīst un rej.»

    Labākais Latvijā

    Dāvis spilgti atceras savu pirmo izgājienu Latvijā Amunas tēlā. «Vairākus gadus dzīvoju ārzemēs – Spānijā, Kiprā, Anglijā. Kad atgriezos Latvijā, reiz ar paziņu pastaigājos pa Vecrīgu. Pēkšņi izdomājām – ejam ballēties! Paziņa ierosināja, lai uzkrāsojos. Man bija bail, jo iziet šādā tēlā Latvijā ir liela uzdrīkstēšanās. Tolaik nebiju pašpārliecināts. Bet es pārvarēju nedrošību un bailes, ko cilvēki teiks, un beigās viss izvērtās ļoti forši. Cilvēkiem ļoti patika,» atminas Dāvis.

    Kopš tā laika pagājuši jau pieci gadi. Un nu viņš par Amunu pārtop dažkārt pat vairākas reizes nedēļā. Vai Amunai Latvijā ir konkurenti? «Domāju, ka nav. Katram stils ir citādāks, bet nevienam nav tāds, kāds man. Arī grima ziņā neviens nepārspēj – esmu Latvijas make up artist čempions.» Dāvis norāda – lai kļūtu par profesionālu drag gueen, grimam, nagiem un tērpiem jābūt ļoti skaistiem, parūkām – nevis sintētiskām, bet veidotām no īstiem cilvēku matiem. «Latvijā šobrīd profesionāļu ir maz, varbūt pāris cilvēku. Neliekuļojot varu teikt, ka esmu ne tikai slavenākais drag queen, bet arī profesionālākais.»

    Ikdienā – frizieris

    Dāvis neslēpj, ka būt par drag queen nav lēts prieks, tāpēc daudz jāstrādā. «Esmu frizieris – matu pieaudzēšanas meistars. Strādāju ar cilvēkiem, kuriem nav matu vai kuri vēlas tos biezākus, garākus,» stāsta Dāvis. Pie viņa bieži nāk cilvēki, kuri, piemēram, matus zaudējuši pēc ķīmijterapijas. «Ārzemēs vīriešiem, kuriem mati pastiprināti izkrīt, uz urā iet pielīmējamās parūkas. Latvijā tas pagaidām vēl nav populāri.» Dāvi var nolīgt arī par grima meistaru. «Es veidoju specifisku, spilgtu grimu. Neņemu parastus klientus, kuri vēlas, piemēram, neitrālu ikdienas meikapu. Tas man nav interesanti, jo nav, kur izpausties.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē