• Diriģents Andris Nelsons pirmo reizi pastāsta par savu jauno ģimeni

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    16. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kaspars Krafts (F64)
    Pēc ilgāka laika dzimtenē pie diriģenta pults stājās pasaulslavenais latvietis Bostonas simfoniskā orķestra muzikālais vadītājs un Leipcigas Gewandhaus galvenais diriģents un operdziedātājas Kristīnes Opolais bijušais vīrs.

    Jau daudzus gadus latviešu diriģenta dienas rit svešumā, kur spoži attīstījusies viņa karjera. Tāpēc dzimtenē viņš nav biežs viesis. Beidzamajos gads viņa dzīve ir ļoti mainījusies. Septiņus gadus Nelsons un latviešu operdīva Kristīne Opolais bija viens no skaistākajiem slavenību pāriem,  līdz 2018. gada pavasarī abi paziņoja, ka turpmāk ies šķirtus ceļus.

    Pirms diviem gadiem ārzemju medijos parādījās skopas ziņas par to, ka latviešu diriģents ir otrreiz iestūrējis laulības ostā.  Par viņa sievu kļuvusi Vācijas pilsone Alise Heidlere, kas pēc kāzām pieņēmusi vīra uzvārdu. Laulību ceremonija notikusi 2019. gada aprīlī Bavārijā.

    Sarunā ar PDz Nelsons sacīja: «Man ir brīnišķīgas muzikālās ģimenes Bostonā un Leipcigā un arī sava ģimene. Es ļoti gribu pasaudzēt savus tuvākos. Jā, arī mana sieva ir saistīta ar mūziku, ja jau ir kopā ar mani. Ģimenes esamību īpaši novērtēju pandēmijas laikā. Šis dramatiskais laiks ļāva izprast, kas ir patiesās vērtības.

    Īpaši to, cik svarīgi ir vienam otru atbalstīt un saglabāt tādas vērtības kā līdzjūtība, līdzcietība, mīlestību, ko mēs daudzi jau bijām pazaudējuši.

    Šis laiks bija pārdzīvojumiem pilns. Nevaru teikt, ka tas bija veiksmīgs un laimīgs, taču tas ļāva ieskatīties dziļāk daudzos jautājumos – kāpēc un kas vispār pasaulē notiek, ko mēs darām vai nedarām pareizi. Un ģimenei šajā laikā bija lielāka nozīme, nekā līdz šim biju iedomājies.»

    Pasaulslavenais diriģents PDz pastāstīja, ka Rīgā uzturēsies vien nedēļu un centīsies maksimāli izmantot šo laiku, lai pabūtu kopā ar savu ģimeni Latvijā. Viņa un Kristīnes Opolais meita Adriana Anna pagājušajā nedēļā atsāka skolas gaitas, un arī tas ir nozīmīgs notikums. «Meita man ir ļoti svarīgs cilvēks, un šajās dienās, kad esmu Rīgā, pats galvenais ir pabūt kopā ar viņu,» atzina Nelsons.

    «Satikšos arī ar saviem vecākiem, kuri noteikti būs koncertā. Protams, pa vidu arī kārtīgi jāizguļas,» sacīja diriģents.

    Pirms divām nedēļām viņš festivāla Rīga Jūrmala laikā kopā ar Baireitas orķetri un operas solistiem Kristīni Gerki un Klausu Forianu Fogtu sniedza divus koncertus. Pirms tam Latvijas Nacionālajā operā diriģents un mākslinieki tikās ar medijiem, un tikšanās laikā lielākoties runāja angliski, lai viņa teikto saprastu arī ārzemju viesi. Īpaši Nelsonu uzjautrināja kāda žurnālista jautājums par to, kāpēc viņš arvien vairāk līdzinās vācu komponistam Johanesam Brāmsam.

    Nelsons bija pārsteigts par šādu salīdzinājumu, bet atzina –  Brāmsa mūziku viņam ļoti patīkot.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē