• Sarkanā – mīlestībai, dzeltenā – drosmei, zaļā – naudai… Sveces krāsai ir nozīme!

    Ezoterika
    Kaija Zemberga
    13. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Sveču maģijā īpaša uzmanība jāpievērš sveces krāsai, jo tā ietekmē čakras – cilvēka biolauka psihoenerģētiskos centrus, caur kuriem notiek enerģijas apmaiņa starp cilvēka iekšējo un ārējo pasauli, Visumu. Tāpat krāsa ietekmē notikumu gaitu un palīdz sakārtot dažādas dzīves jomas. Pirms rituāla vēlams izvēlēties krāsu salikumu, kas atbilst mērķim, ko cilvēks vēlas sasniegt.
    • Baltā ir universāla krāsa, ko maģijā var izmantot visiem mērķiem. Baltā ir gudrības, tīrības, nevainības simbols. Sveču maģijā to lieto, lai attīrītos, atbrīvotos no šaubām, stiprinātu veselību, dziedinātu gan fizisko ķermeni, gan dvēseli. Baltā krāsa dod enerģiju, mundrumu, tā ir aizsardzības, garīguma, šķīstības krāsa. Dedzinot baltu sveci, var uzzināt patiesību. Ar baltu sveci vēlams zīlēt sievietēm, kas vēlas no mīļotā saņemt saderināšanās gredzenu. 
    • Melno krāsu intuitīvi uztver kā ļaunuma zīmi. Ezoterikā tā ir atriebības un soda simbols. Burvji to izmanto, lai sodītu likumpārkāpēju, ar tās palīdzību izsauc mirušo dvēseles. Melnas krāsas sveces izmanto melnajā maģijā, bet ar to palīdzību var arī atbrīvot no lāsta, noņemt piebūrumu.

    Melnā svece ir lielisks palīgs cīņā ar šķēršļiem, tā atbrīvo no negatīvās enerģijas, paātrina atveseļošanos no slimības.

    To nedrīkst izmantot rituālos, par kuru rezultātu cilvēks nav pārliecināts. Burvji iesaka dedzināt melnu sveci pārdomu brīžos, kad ir jārisina sarežģīti jautājumi, cilvēks vēlas panākt taisnību. Melnā krāsa meditācijas procesu padara dziļāku. Melno sveci dedzina rituālos, kuru nolūks ir atbrīvoties no kaitīgiem ieradumiem, piemēram, azartspēļu atkarības, jo šī krāsa piesaista un absorbē slimības, negatīvo enerģiju. 

    • Sarkanā ir kaisles un mīlestības krāsa. Sveču maģijā, izmantojot sarkanus atribūtus, tiek veidotas un stiprinātas mīlestības saites, tā palīdz iedegt kaisles dzirksti pabalējušā kopdzīvē. Sarkanā krāsa palīdz ne tikai izveidot jaunas attiecības, bet arī atgriezt zaudētas jūtas, veicina libido.

    Mīlas maģijā ieteicams dedzināt divas sarkanas sveces, jo tās simbolizē pāri. Sarkanā krāsa ezoterikā ir uzvara pār ļaunumu, tā simbolizē dzīvības spēkus, veselību, palīdz piepildīt vēlmes, sasniegt mērķus.

    Sarkano sveci vēlams dedzināt pirms svarīgu lēmumu pieņemšanas, tā palīdz gūt panākumus biznesā, piesaista veiksmi, uzlabo finansiālo situāciju.

    Veroties sarkanas sveces liesmā, mazinās nogurums un atjaunojas darba spars. Ezoteriķi iesaka dedzināt sarkanas sveces tad, kad viss krīt laukā no rokām, ir sajūta, ka mājās spokojas, cilvēkam traucē kādi ārēji apstākļi. Sarkanās sveces liesma atbrīvo mājokli no ļauniem spēkiem.

    • Oranžā krāsa simbolizē saules gaismu, prieku, veiksmi, panākumus. Tā palīdz kļūt uzņēmīgākam, gūt pārliecību par saviem spēkiem, dāvā cerību un spēku sākt galvu reibinošus projektus. Šī krāsa stiprina draudzību un palīdz atrast biznesa partnerus, kā arī papildina darbā zaudētās enerģijas krājumus, stiprina veselību. Piesaista pozitīvu enerģiju, apvelta ar šarmu, palīdz pielāgoties pārmaiņām. Oranžu sveci vēlams dedzināt pirms gaidāmā ceļojuma, tās liesmā ieteicams raudzīties sievietēm, kas vēlas atbrīvoties no liekā svara un mainīt imidžu.  
    • Dzeltenā krāsa simbolizē drosmi, pašaizliedzību, pārliecību, intelektu. Tā stiprina prāta spējas, attīsta radošo potenciālu. Rituālu ar dzeltenas krāsas sveci vēlams veikt studentiem, jo pēc tā būs vieglāk apgūt sarežģītu mācību materiālu, nokārtot eksāmenus.

    Dzelteno sveci vēlams dedzināt pirms publiskas uzstāšanās, nozīmīgas tikšanās, darba intervijas, došanās tālā ceļā.

    Sportisti, veroties dzeltenas sveces liesmā, var lūgt spēku un veiksmi pirms svarīgām sacensībām. Dzeltenā krāsa ir prieka un optimisma avots, tāpēc vēlams to iedegt, kad mājās ir viesi. Sveču maģijā šo krāsu izmanto, lai uzlabotu attiecības starp laulātajiem, jo spilgtais tonis rada harmoniju, savstarpēju sapratni, cieņu. Dzeltenā svece ģimenei nodrošina finansiālu labklājību, komfortu, omulīgu, draudzīgu atmosfēru.

    • Zaļā svece veicina naudas plūsmu, sola veiksmi biznesā, palīdz atrast labu darbu, pakāpties pa karjeras kāpnēm. Maģiskas darbības ar zaļu sveci palīdz atbrīvoties no slimības, iegūt mūžīgo jaunību. Zaļa svece ar dzeltenu nokrāsu jādedzina, lai atbrīvotos no dusmām, ļaunuma, skaudības, bailēm, greizsirdības, alkatības.

    Zaļā krāsa veicina auglību, tā palīdz saimniekot piemājas zemītē, audzēt lopus un apstrādāt zemi.

    Sveces liesma dāvā iedvesmu un radošas idejas. Smaragda krāsas svece simbolizē mīlestību, sasniegumus un spilgtas emocijas, tāpēc to vēlams iedegt, kad šķiet, ka ikdienas rutīna ir laupījusi prieku un emociju dzirksti.

    • Lai uzlabotu attiecības ģimenē, iegūtu laimi, mieru, harmoniju, rituālā var izmantot gaišzilas sveces. Tā ir pārliecības, miera, mierinājuma krāsa. Sveces liesma stimulē garīgu izaugsmi, attīstīta ekstrasensorās spējas, palīdz ieraudzīt nākotni. Gaišzilu sveci vēlams dedzināt tiem, kam trūkst pacietības, iedvesmas, kas vēlas atbrīvoties no garīgām mokām. Šādas krāsas sveces dedzina spirituālos seansos. Sieviete var iedegt gaišzilu sveci un, skatoties tās liesmā, domāt par savu mīļoto, tādējādi veicinot ciešāku tuvību, pieķeršanos. Tirkīzzila svece palīdz attīrīt dvēseli, rosina labas pārmaiņas.
    • Lai pārtrauktu nelabvēlīgu notikuma attīstību, attīrītos no uzmācīgām, negatīvām domām, emocijām, saprātīgi novērtētu situāciju, vēlams aizdedzināt zilu sveci. Šī krāsa sargā no ļauniem spēkiem, dāvā cerību atveseļoties no slimības. Zila svece modina žēlsirdību, palīdz atbrīvoties no vainas izjūtas. To vēlams dedzināt garīgas prakses, meditācijas laikā. Zilas sveces liesmiņa piesaista pravietiskus sapņus, palīdz rast atbildes uz sarežģītiem jautājumiem.
    • Maģijā viena no spēcīgākajām ir violetās krāsas svece. Tā palīdz attīstīt radošās un ekstrasensorās spējas.

    Šī krāsa dod spēku grūtību pārvarēšanai un veicina labvēlīgu notikumu attīstību.

    Maģijā šis tonis palīdz kontaktēties ar paralēlās pasaules būtnēm, paredzēt nākotni. Violeta svece palīdz atklāt talantus, paplašināt apziņu, pieņemt lēmumu. Vēl tā sargā no maģiska uzbrukuma un attīra cilvēku no negatīvas enerģijas.

    • Ne mazāk spēcīga ir purpura krāsa. Tā pastiprina maģiskās spējas, paātrina maģiska rituāla rezultātu. Purpura krāsas sveci dedzina spiritiskos seansos, zīlējot nākotni. Tā atbrīvo no burvestības spēka, slimības.
    • Dedzinot brūnu sveci, risina mājokļa problēmas. To vēlams dedzināt, kad cilvēks vēlas sakārtot nekustamā īpašuma jautājumus. Veroties sveces liesmā, var lūgt par mīļdzīvniekiem – rituāls atgriezīs mājās noklīdušu kaķīti, sunīti, palīdzēs uzlabot mājdzīvnieka veselību. Brūnā krāsa palīdz iegūt pārliecību, novērš briesmas, rada līdzsvaru starp iekšējo un ārējo pasauli. Tā jādedzina pirms tiesas sēdes, brūnais tonis palīdz atrast pazudušu priekšmetu.
    • Rozā ir laimes, mīlestības, draudzības un maiguma simbols. Tā ir romantikas un jutekliskuma krāsa. Veicot maģisku rituālu ar rozā sveci, tiek stiprinātas laulības saites.

    To var dedzināt pirms randiņa, jo šī nelielā maģiskā viltība palīdzēs radīt garīgo tuvību starp vīrieti un sievieti.

    Rozā sveces liesmā vēlams skatīties pēc strīda, jo tā palīdz samierināt strīdniekus, atrast kompromisu. Rituāla maģisko efektu pastiprina vaska izstrādājums ar rožu ēterisko eļļu.

    • Pelēka ir neitrāla krāsa, kas piemērota cilvēkiem, kuri vēlas sakārtot domas, izprast savas jūtas. Pelēku sveci dedzina relaksējošas meditatīvas prakses laikā, īpaši vēlams to iedegt pēc grūtas darbadienas.
    • Sudraba krāsa pastiprina Mēness spēku. Tā palīdz iegūt stabilitāti, uzlabo attiecības ar apkārtējiem cilvēkiem. Sveces enerģija atbrīvo no negatīva aplikuma, uzlabo pašsajūtu, vairo vitalitāti.
    • Magi iesaka sievietēm rituālos izmantot zelta sveci. Tā palīdz iegūt laimi, bagātību, dāvā apņēmību un noskaņo panākumiem, uzvarai.

    Sveču maģija ir radošs process, un pēc sajūtām rituālā var izmantot divu vai vairāku krāsu sveču kombinācijas. Piemēram, materiālās stabilitātes nodrošināšanai var lietot oranžo un zaļo sveci. Pirmā sola veiksmi, bet otrā – nodrošināt naudas plūsmu. Magi ezoterikas seansos izmanto arī divu vai pat trīs krāsu sveces: melnbalto sveci dedzina, lai atbrīvotos no ļauniem spēkiem un uzlabotu noskaņojumu, bet sarkanbaltzaļas sveces spēks palīdz attīstīt biznesu un veidot karjeru. Mīlestības rituālam var piemeklēt sveci cilvēka figūras veidā. Šim nolūkam magi iesaka izmantot gaišzilu (laime), baltu (uzticība), sarkanu (mīlestība) un rozā (sapratne) sveci.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē