• Fanu ļaunie komentāri aktrisei Eimijai Šūmerei palīdz atklāt nopietnu slimību

    Slavenības
    Estere Jansone
    26. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Tinseltown/Shutterstock
    Komiķe un Holivudas aktrise Eimija Šūmere atklājusi, ka sirgst ar Kušinga sindromu. Šīs slimības dēļ Eimija gadiem cīnās ar lieko svaru un tūsku uz sejas.

    Komēdiju aktrise Eimija Šūmere smagi pārdzīvojusi fanu nicinošos komentārus par viņas svara pieaugumu un pietūkušo seju seriāla «Dzīve un Beta» jaunākajā sezonā. Taču izrādījās, ka pie nelāgajām vizuālajām pārvērtībām vainīgi nopietni hormonālie traucējumi, kurus sauc par Kušinga sindromu. Šī slimība rodas, kad organisms ilgstoši izdala  kortizolu jeb tā saucamo stresa hormonu. Parasti pārlieku liels kortizola līmenis asinīs rodas divu iemeslu dēļ – tas notiek, ilgstoši lietojot noteiktus medikamentus, vai arī kortizolu asinīs par daudz izdala virsnieru audzējs.

    Kušinga sindromam raksturīgi vairāki simptomi, kas galvenokārt izpaužas ārēji. Visbiežāk pacientiem var novērot vēdera aptaukošanos un netipiski tievas kājas un rokas, apaļu seju, vājus muskuļus, pinnes un strijas. Tomēr aktrisi šie nepatīkamie simptomi nenomāc. 42 gadus vecā Holivudas zvaigzne pauž, ka šīs diagnozes atklāšana viņai bijusi kā «atdzimšana». Eimija Šūmere atklāj, ka viņa sākusi satraukties par savu veselību tieši fanu netaktisko komentāru dēļ. Aktrise bija novērojusi, ka viņas pielūdzēji sociālajos tīkos šūmējas par viņas drastiskajām izmaiņām viena gada laikā, tāpēc nolēma vērsties pie speciālistiem un pārbaudīt, vai viņas veselība nav briesmās.

    «Seriāla filmēšanas starplaikā reiz nogulēju vairākas stundas magnētiskās rezonanses izmeklējumā, manas vēnas bija teju aizvērušās no paņemtā asiņu daudzuma un tad pie sevis domāju – varbūt es nemaz neredzēšu savu dēlu izaugam. Kad atklājās, ka manu ārieni ietekmē Kušinga sindroms un manai veselībai nekas nopietns nedraud, tās bija labākās ziņas, kādas vien varēju iedomāties,» stāsta Šūmere.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē