Aktrise Inta Tirole: Vajag izvarīties no cilvēkiem, kuri žēlojas

Viņa neļauj nīgriem cilvēkiem, sliktām lietām un veselības likstām ietekmēt savu omu, jo ir pārliecināta, ka galvenais dzīvē ir kustība, smaids un mīlestība, bet pāri visam stāv prieks. Tāds acīmredzot ir Latvijas Nacionālā teātra aktrises Intas Tiroles dzīvesprieka noslēpums. Savos astoņdesmit sešos viņa ar savu klātbūtni spēj visus apkartējos iedvesmot un, ja vajag, sapurināt – tik dzirkstoša, vitāla, dzīvi un brīvību mīloša Inta ir!
Dace Rudzīte
Dace Rudzīte
Foto: Matīss Markovskis. Stils: Ginta Vītola

«Kad mani aicina, joprojām labprāt piedalos kādā Nacionālā teātra izrādē. Katru gadu spēlēju Skroderdienās Silmačos. Pagājušajā mēnesī filmējos seriālā Nemīlētie – tam būs jauna sezona. Protams, patīkami vēl pastrādāt, bet jāapzinās arī savi gadi. Ārprāts, maijā man būs jau astoņdesmit septiņi! Nu daudz, tas ir šausmīgi daudz. Bet, atklāti sakot, ikdienā par to nedomāju un vienkārši dzīvoju. Par gadiem aizdomājos vienīgi tad, kad lasu kādu nekrologu un redzu, ka miris cilvēks, kas ir ievērojami jaunāks par mani. Citādi jūtos labi, esmu kustīga un aktīva, un tāda esmu bijusi visu mūžu. Mani šausmīgi atbaida cilvēki, kuri vaid: «Vai dieniņ, nevaru to un nevaru šo…» – no tādiem izvairos. 

Man ir kāda problēma – es ļoti maz dzeru. Tikai tad, kad ar varu piespiežos un ūdens pudele ir tuvumā.  Bet kola ar rumu gan man garšo.

Man liekas, ka dzīve un arī laime sastāv no vienkāršām lietiņām, kuras mēs bieži aizmirstam. Daudz lasu grāmatas, uz mani lielu iespaidu atstāja japāņu Ikigai – ir tāda grāmata par japāņu ilgas un laimīgas dzīves noslēpumiem. Tajā teikts, ka katram cilvēkam jāatrod savs ikigai, un tas ir – būt aktīvam, izvairīties no cilvēkiem, kuri žēlojas, būt kopā ar pozitīviem cilvēkiem, kuri iedvesmo, iet dabā, priecāties par dzīvi, vingrot, mazāk ēst, smaidīt. Piekrītat, ka tas ir vienkārši?! Bet mēs jau gribam nevis vienkāršo, bet sarežģīto. Ja vingrot, tad nevis vienkārši izstiept roku vai kāju, bet ar labo roku pakasīt kreiso ausi. Cilvēki cenšas arvien vairāk dabūt un dabūt, bet, kad dabū, vairs nav apmierināti un vajag atkal ko citu.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē